Un cetatean roman a formulat o scrisoare de protest dupa ce Senatul a aprobat o lege prin care vor putea fi eutanasiati doar cainii ce sufera de boli incurabile.
Puteti citi in continuare petitia cetateanului Andrei-Eugen Stoian.

'Este inadmisibil ceea ce s-a intamplat in Senat. Intr-o tara in care fiecare oras are zeci de mii de caini maidanezi (intre 50.000-100.000 in Bucuresti) si mii de persoane muscate in fiecare an (mai mult de 8000 in Bucuresti), se aproba o lege (131 voturi pentru vs. 1 vot impotriva), care impune reteritorializarea maidanezilor in loc de eutansierea lor urgenta!
Aveti obligatia de a respecta drepturile omului care includ:
-dreptul la viata;
-dreptul la integritate fizica;
-dreptul la libera circulatie;
-dreptul la un mediu sanatos.
Prin acest vot Senatul a dat dovada nu de incompetenta, ci de rea vointa. Dupa atatea cazuri mediatizate de oameni mutilari si chiar si decese nu aveti nici o scuza sa luati o astfel de decizie. Cainii trebuie inlaturati URGENT de pe strazi si eutansiati precum orice alt daunator (sobolan, pasare bolnava de gripa aviara etc.), nu protejati in detrimentul cetatenilor.
Va readuc aminte ca Romania a fost condamnata la CEDO pentru ca nu a luat masuri adecvate de protejare a cetatenilor de atacurile maidanezilor:
http://www.gandul.info/news/romania-condamnata-de-cedo-pentru-insuficienta-protectie-a-cetatenilor-impotriva-cainilor-vagabonzi-8528599
De asemenea, simpla sterilizare nu este suficienta, avand in vedere durata de viata a unui caine (aproximativ 15 ani). Solutia este inlaturarea cainilor maidanezi, nu sterilizare+returnare.
Imi este rusine ca sunt roman.

Andrei-Eugen Stoian'