Cautare

283 de rezultate pentru "gripa" (2.90 secunde)
Reamintim ca pescuitul sportiv in Delta Dunarii a fost interzis dupa ce au fost semnalate cele doua focare de gripa aviara in localitatile tulcene Ceamurlia de Jos si Maliuc.
Pe de alta parte, ARBDD a emis ieri autorizatii pentru vanatoarea de pasari salbatice in Delta, insa doar pentru prelevarea de probe de la posibilele purtatoare de gripa aviara.
Doar 4% din populatia din mediul urban a renuntat la consumul de carne de pui dupa aparitia gripei aviare in Romania, se arata intr-un studiu realizat recent de firma de cercetare Daedalus Consulting.
Pe langa banii necesari investitiilor, hotelierii de pe litoral au realizat si faptul ca in acest sezon nu va "ploua" cu turisti, care sunt speriati de gripa aviara.
Mai sunt doua abatoare pentru pasare, autorizate temporar, dar care odata cu inchiderea focarelor de gripa aviara, vor fi de asemenea inchise", a mai afirmat dr.
Bugetul pentru turism, majorat Bugetul de promovare al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) va fi majorat cu 3,7 milioane de euro, suma care va fi utilizata in special pentru diminuarea impactului pe care informatiile despre gripa aviara le au asupra sectorului turistic, a declarat, la randul lui, presedintele ANT, Ovidiu Marian.
Dupa gripa aviara si inundatii, o noua nenorocire abate asupra noastra. In doua dintre cele mai mari judete din Romania au fost sacrificati mai mult de 2.000 de cai.
De la identificarea primului caz de gripa aviara in Romania, la inceputul lunii octombrie a anului trecut si pana pe 20 decembrie 2005, pierderile estimate de Uniunea Crescatorilor de Pasari
Printre subiecte se numara si instituirea controlului sanitar-veterinar in punctele de granita, identificarea animalelor sau gestionarea crizelor privind boli precum anemia infectioasa, gripa aviara sau pesta porcina.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a dat recent mandat comisarilor Garzii Financiare sa participe alaturi de celelalte autoritati ale statului in activitatile de stopare a gripei aviare, potrivit unui comunicat al ministerului.
Conform presei centrale, gripa aviara ar fi putut fi importata in Romania la Codlea si apoi lasata sa se raspandeasca in toata tara.
El a mai spus ca la frontiera nu au fost luate masuri de dezinfectie a autovehiculelor la intrarea in tara, avand in vedere ca nu au existat cazuri de gripa aviara in apropiere de granita cu Ungaria, dar, cu toate astea, toate transporturile de carne care intra sau ies din tara sunt controlate.
Bancile ar putea fi nevoite sa creeze fonduri pentru riscuri (n.r. - provizionare) de aproape 80 de milioane de euro pentru creditele acordate unitatilor avicole, daca producatorii vor acumula pierderi care sa blocheze rambursarea imprumutu-rilor.
In ultima luna, vanzarile de carne de pasare din productia interna au scazut, in opinia conducerii Avicola Oradea, cu pana la 75% dupa aparitia unor noi focare de gripa aviara.
Ingrijorarea populatiei fata de focarele de gripa aviara a determinat scaderea consumului de carne de pasare. Astfel, s-a inregistrat cresterea stocurilor de carne pana la 35-40% din productia realizata pe primele cinci luni.
In cursul zilei de ieri, la Prefectura judetului Constanta au fost puse in discutie inundatiile devastatoare si gripa aviara care s-au abatut peste judetul Constanta, si ce anume se poate face pentru diminuarea efectelor lor.
Potrivit spuselor directorului DSV Dolj, cand a explodat "fenomenul Brasov" si gripa risca sa se raspandeasca masiv la nivel national, comercializarea puilor a fost sistata.
Despre cresterea animalelor In ceea ce priveste fermele zootehnice, sansele cele mai mari le au cele de crestere a pasarilor deoarece in acest sector au fost facute cele mai mari investitii in ciuda faptului ca gripa aviara a dat o grea lovitura acestei industrii in 2005 si 2006.
Dupa gripa aviara care a distrus puiul romanesc, urmeaza pesta porcina care ne lasa fara porcul de Craciun si, in caz ca metoda nu da roade, ar putea aparea, eventual, boala vacii nebune care va decima bovinele, in asa fel incat dupa aderare riscam sa devenim vegetarieni.
Gripa aviara a fost una din cauzele diminuarii consumului de carne de pasare, ducand la o majorare a stocurilor cu pana la 40%, potrivit declaratiilor producatorilor.
google-analytics.com