Cautare

1275 de rezultate pentru "educatie muzicala" (2.92 secunde)
Critica Deputatul social democrat Dan Nica sustine, in schimb, faptul ca pentru 2007 nu s-a alocat 5,2% din PIB pentru Educatie, ci doar 4,7% din PIB. ... De fapt procentul real pentru Educatie este 4,7”, a precizat deputatul Dan Nica.
Ana Birchall, sef al Departamentului de Educatie publica si Cercetare al PSD, sustine in comunicat ca, in conditiile in care cercetarea romaneasca sufera de o acuta subfinantare, Romania este contributor net la bugetul european in acest domeniu, dar reuseste sa atraga doar 61% din fondurile varsate catre acesta.
Potrivit sefului Executivului, Parlamentul trebuie sa fie retinut si responsabil, la nivelul comisiilor de specialitate, in ceea ce priveste majorarile salariale in educatie, deoarece lipsa unei corelari intre astfel de cresteri si performantele economice poate conduce la cresterea inflatiei.
Unii dintre eurocandidatii galateni au incercat sa explice ieri, intr-o intalnire organizata la Universitatea "Dunarea de Jos" de organizatia nonguvernamentala Centrul pentru Educatie Democratica, de ce tinerii trebuie sa se prezinte la alegerile de la sfarsitul lunii. ... La eveniment a participat si presedintele Centrului pentru Educatie Democratica, Eugen Tomac.
Declaratiile au fost facute de seful statului dupa consultarile pe care le-a avut cu PD, PLD si UDMR pe tema votului uninominal si a pactului national pentru educatie. ... uninominalul si pactul national pentru educatie", a mai spus Basescu.
educatie, protectie sociala, sanatate, educatie, egalitate de sanse, economie. "De vreun an de zile nu am mai facut nimic, au iesit acum cu aceasta operatiune.
"Am mandatat grupurile parlamentare sa voteze motiunile simple pe Educatie si Agricultura. Acestea subliniaza incapacitatea Guvernului Tariceanu de a gestiona domenii importante, precum cele din Educatie si Agricultura", a anuntat Emil Boc.
Biroul Permanent al Senatului a decis marti ca OUG de amanare a maririi salariilor din educatie va fi dezbatuta saptamana viitoare, luni, cand Senatul se va reuni in sedinta de plen, comisiile sesizate in fond fiind cea de munca si cea de invatamant, iar cu aviz, comisiile de buget si juridica.
El a mentionat ca, in prezent, exista un Pact national pentru educatie pe care l-au semnat toate partidele politice si care stabileste strategia pentru acest domeniu. Potrivit acestuia, aceasta strategie prevede cresterea calitatii in educatie, motiv pentru care Parlamentul a votat maririle salariale din domeniul invatamantului.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la Targu Mures, ca tinerii au nevoie de carti, educatie si modele si a criticat-o pe Elena Basescu, sustinand ca aceasta le promite romanilor legalizarea drogurilor.
Presedintele Traian Basescu a acceptat, ieri, demisia consilierului prezidential din Departamentul de Educatie si Cercetare, Cristian Preda, care a candidat la alegerile din 7 iunie din partea PD-L, obtinand un mandat de europarlamentar.
In legatura cu declaratiile PSD care vizeaza reforma in Educatie si masurile anticriza propuse de PSD, Partidul Democrat-Liberal face urmatoarele precizari: 1) PSD nu trebuie sa aleaga intre Coalitie si reforma in Educatie.
In ceea ce priveste legea salarizarii unice, Nica a spus ca acest pachet va fi finalizat in urma unor discutii intre guvern si sindicalistii din justitie si educatie, insa raportul 1/12 intre salariul minim si cel maxim in sistemul bugetar nu va fi schimbat.
In discursul tinut cu ocazia intrarii in noul an, Traian Basescu a subliniat ca 2010 va trebui sa fie "dedicat" reformei statului, proces care trebuie sa inceapa cu Parlamentul, cu sistemul de educatie si cel de sanatate.
Premierul Emil Boc a afirmat miercuri, la Timisoara, ca suma de 1,7 miliarde de euro din bugetul de stat este luata de la educatie, sanatate, infrastructura ca sa se poata plati pensiile.
In privinta proiectului Legii unitare de salarizare pentru anul 2011, premierul a dispus Ministerului Muncii si Ministerului Finantelor sa reanalizeze coeficientii de salarizare prioritar pentru sectoarele de Sanatate si Educatie, a sustinut Baciu.
"Arata nivelul de educatie civica, de educatie politica a cetateanului. Omul la nevoi se lasa ademenit, cumparat", a explicat Ion Iliescu..
Are o educatie ostaseasca. Singura lui educatie. Si din asta a trait o buna parte din viata. Pana in decembrie ’89.
In calitatea mea de membru al delegatiei romane la Adunarea Parlamentara a Francofoniei (APF) si raportor al Subcomisiei pentru educatie a APF pe tema promovarii multilingvismului si limbii franceze, am participat la reuniunea Comisiei pentru educatie, comunicatii si cultura (Quebec, 30-31 ianuarie 2011) unde am prezentat Raportul cu tema "Limba franceza in cadrul organizatiilor internationale".
Suedia, o tara in care 15% din populatie sunt reprezentate de cetateni nascuti in alte tari, reprezinta un exemplu de excelenta pentru Romania privind masurile de integrare sociala, sistemul de educatie si accesul cetatenilor pe piata muncii.
google-analytics.com