Comisia pentru invatamant din Senat a adoptat marti, cu unanimitate de voturi, un raport de respingere a Ordonantei de Urgenta a Guvernului care amana majorarile salariale din invatamant. Presedintele comisiei, senatorul Irinel Popescu, a explicat ca Ordonanta prevede, de fapt, abrogarea legii adopate de Parlament, privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, si nu o prorogare.
Popescu a spus ca, in cadrul comisiei, s-a dat un vot de respingerea a ordonantei de urgenta si ca raportul care se va intocmi pe baza acestui vot va fi unul de respingere, "cel putin" din punctul de vedere al comisiei pe care o conduce. El a mentionat ca, in prezent, exista un Pact national pentru educatie pe care l-au semnat toate partidele politice si care stabileste strategia pentru acest domeniu. Potrivit acestuia, aceasta strategie prevede cresterea calitatii in educatie, motiv pentru care Parlamentul a votat maririle salariale din domeniul invatamantului. "Nu avem cum sa ne dezicem de un punct de vedere pe care l-am considerat coerent", a mentionat senatorul, care a adaugat, pe de alta parte, ca ordonanta are o serie de "puncte slabe sub raport juridic" si care conduc la ideea ca, in realitate nu e vorba despre o prorogare a Legii 221 ci de o abrogare completa a acesteia. El a sustinut, de asemenea, ca in textul ordonantei se face referire la acte normative care nu exista in prezent. "Ordonanta creaza premisele anularii complete a ideii de crestere salariala a profesorilor", a opinat Popescu.
La sedinta comisiei a participat, din partea Guvernului, secretarul de stat Gabriela Pastor, care, potrivit lui Popescu a sustinut adoptarea ordonantei, reclamand, pe de alta parte, timpul scurt pe care l-a avut la dispozitie.