Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) isi mentine decizia de a organiza un miting de protest maine, dupa ce sambata premierul Emil Boc a propus un salariu minim de doar 640 de lei din anul 2011, transmite Agerpres. "Pozitia confederatiei noastre a fost ca salariul minim sa fie 750 de lei, ne-am dus cu aceasta pozitie, am mentinut-o, trebuie sa recunosc ca sunt discutii, in sensul ca premierul s-a pronuntat la 640 de lei, nu am acceptat si ramane sa discutam in continuare pe problema salariului minim (...) Noi ne respectam programul pe care il avem. Pe data de 5 octombrie, noi - respectiv federatia din invatamant - avem miting in Bucuresti. Cu ocazia mitingului din Bucuresti, la care vor participa 10.000 de oameni, ramane ca marti sa avem o intalnire cu ceilalti colegi din celelalte confederatii si dupa inchiderea mitingului ramane sa ne stabilim impreuna cu celelalte confederatii obiectivele comune", a declarat presedintele CSDR, Iacob Baciu, dupa o discutie cu premierul Boc.
In privinta proiectului Legii unitare de salarizare pentru anul 2011, premierul a dispus Ministerului Muncii si Ministerului Finantelor sa reanalizeze coeficientii de salarizare prioritar pentru sectoarele de Sanatate si Educatie, a sustinut Baciu. "A fost un angajament ferm luat, tinand cont de Legea unica de salarizare, de grila de salarizare si de coeficienti. Au fost nemultumiri din partea celor din invatamant, sanatate, cultura, in contrapartida cu ceea ce este in administratie, ca si coeficienti. A dispus premierul ca la nivelul Ministerului Muncii si Ministerului Finantelor sa fie reanalizati coeficientii si, bineinteles, sa fie discutati de asa maniera incat sa se rezolve problema ca si prioritate din sanatate, educatie si ramane sa vedem ce se intampla", a detaliat liderul CSDR.
Potrivit acestuia, partile au convenit ca pana pe 5 noiembrie guvernul sa promoveze noi legi ale dialogului social si inspectiei muncii. In plus, reprezentantii guvernului s-au angajat ca, in termen de o saptamana, consiliul national pentru pregatirea adultilor va fi scos de sub tutela Ministerului Educatiei, a mentionat liderul sindical. De asemenea, la insistenta sindicalistilor din industrie, premierul Emil Boc a spus ca va analiza problema somajului tehnic si va lua o decizie.






Aproximativ 30 de sindicalisti de la CSDR au fost primiti sambata de premierul Emil Boc, la guvern, discutiile durand aproape trei ore.