Fostul sef de stat Ion Iliescu crede ca "experimentul Basescu" la conducerea tarii ar putea determina o modificare constitutionala, astfel ca presedintele Romaniei sa fie ales de Parlament.
"Domnul Basescu si-a permis, cum isi permite el cu mare usurinta, o apreciere, ca aceasta Constitutie este dupa chipul si asemanarea lui Iliescu. Eu as putea sa-i replic in acelasi fel. Ce-ar fi daca ar fi dupa chipul lui Basescu aceasta Constitutie? In orice caz, experimentul Basescu cred ca va duce probabil la o modificare pe care o sustineau candva liberalii - presedintele sa fie ales de Parlament", a spus Iliescu, duminica, la ProTv, informeaza NewsIn.
In opinia fondatorului PSD, presedintele Basescu este principalul vinovat ca nu mai exista dialog politic. "Traian Basescu nu a asimilat aceasta atributiune pe care i-o ofera Constitutia, de a fi omul dialogului", a criticat Iliescu.
Fostul sef de stat a comentat ca alegerea lui Traian Basescu drept presedinte al Romaniei reprezinta "marea enigma si marea slabiciune a societatii romanesti". "Arata nivelul de educatie civica, de educatie politica a cetateanului. Omul la nevoi se lasa ademenit, cumparat", a explicat Ion Iliescu..