Cautare

1277 de rezultate pentru "dosar" (3.23 secunde)
Ticu Dumitrescu a initiat inca din 1993 proiectul legii privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica.
La dosar a fost depusa si hotarirea Consiliului Judetului prin care a fost revocata HCJ nr. 269 din 2005, atacata in Contencios Administrativ de reprezentantul Guvernului in teritoriu.
Cererea primita de ministrul Justitiei i-a fost adresata de procurorii care lucreaza in dosar, conform articolului 100 alin. 3 din Codul de procedura penala, care prevede ca autorizatia de perchezitie se emite la cererea procurorului (si nu a procurorului-sef sau a procurorului general), informeaza scrisoarea.
Omul de afaceri a spus ca procurorii au extins cercetarile in acest dosar, aducandu-i noi acuzatii, respectiv delapidare si inselaciune in dauna statului roman, prin deturnarea unei creante externe in valoare de 85 de milioane de dolari.
Contractul pe care l-am incheiat cu firma domnului Stoica este foarte avantajos, onorariul pentru acest dosar fiind de un milion de lei vechi plus TVA", a declarat prefectul de Neamt, Toader Mocanu.
Ordonanta este semnata de fostul premier Adrian Nastase si de fostii ministri al Economiei, Dan Ioan Popescu si al Finantelor, Mihai Tanasescu, care a fost deja audiat in acest dosar.
Desi nu a descoperit nici o ilegalitate in felul in care isi desfasoara activitatea SC Euro Schipping Services SRL, firma infiintata de Mircea Banias si unde Corneliu Mironescu, tatal deputatului, detine actualmente parti sociale, Vasile Francu s-a erijat in lupul moralist, fluturand un dosar stufos cu presupuse probe de ilegalitati...morale.
187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica au ca scop un acces nelimitat, potrivit deputatului PSD, la toate tipurile de informatii, ceea ce intra in flagranta contradictie cu Legea nr.
De altfel, Mironescu a gasit foarte potrivita in acest context o constatare a unui prieten de-al sau: "Indiferent de ce relatii ai cu Francu, acestea se vor finaliza cu un dosar".
Legat de dosarul Rompetrol, serban Mihailescu, fost secretar general al Guvernului Nastase, a fost audiat vineri la Parchetul General in calitate de martor privind acest dosar.
Senatorul PSD Rodica Stanoiu a adus in discutie existenta unui vid legislativ creat prin emiterea ordonantei de la inceputul lui 2006, de modificare a fostei legi privind accesul la propriul dosar.
Acesta a mai spus ca Nastase poarta principala raspundere pentru scaderea in sondaje a partidului, fiindca a fost presedintele acestuia "si el este tarat intr-un dosar, nu e x sau y care n-a avut nici o pozitie in partid".
Sustinand ca, de fapt, judecatoarea Luana Stancu ar fi avut un interes in solutionarea acestui dosar, seful Sectiei civile si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a afirmat ca a fost informat la un moment dat de catre grefiera Camelia Coman asupra faptului ca judecatoarea Stancu s-ar fi interesat de dosarul 10.341/2004, aflat la completul 1 al sectiei.
Dosar Ministrul Culturii 27.II.1957. Iar in raportul prezentat la intoarcerea in tara de la Paris, de la un congres de poezie, in 1956, Eugen Jebeleanu noteaza succint:
La iesirea de la Parchet, Nastase a declarat presei ca acest dosar este o "violare grava a Constitutiei si a principiului separatiei puterilor".
Deputatii au adoptat ieri, cu 177 de voturi "pentru", 39 "impotriva" si doua abtineri, ordonanta Guvernului prin care se modifica "Legea Ticu" privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica.
DNA a primit in urma cu doua luni, de la Parchetul General, un dosar in care se faceau verificari cu privire la disparitia unor obiecte de patrimoniu.
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost pus ieri sub acuzare intr-un dosar in care este cercetat pentru abuz in serviciu si instigare la distrugere.
Reamintim ca in acelasi dosar este cercetata si fosta secretara a Primariei Agigea, dar si alte trei persoane. De asemenea, trebuie spus ca Ion Ionita a fost chemat la DNA si inainte de Pasti, dar pentru ca primarul s-a prezentat fara avocat, audierea a fost amanata.
Numele celeilalte fiice, Corina apare si ea in acest dosar. De asemenea, Jurnalul National si Antena Group sunt urmarite penal.
google-analytics.com