Biroul Permanent al Camerei ar fi trebuit sa discute ieri-dimineata cererea refacuta si semnata de procurorul general privind perchezitionarea imobilelor din Strada Zambaccian si din comuna Cornu apartinand lui Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor. Acesta a declarat insa ca inaintea sedintei Biroului Permanent nu primise inca cererea si ca daca ar fi ajuns la biroul sau o trecea de indata pe ordinea de zi. Intrebat daca va trimite solicitarea direct in plen, Nastase a spus ca, daca cererea va tine seama de punctul de vedere exprimat de Birou, ea isi va urma cursul conform Regulamentului, adica va ajunge din nou la Biroul Permanent.
Ceva mai tarziu, tot in cursul zilei de ieri, noua cerere a aparut. "Cererea de incuviintare a perchezitiei respecta in totalitate pre-vederile constitutionale, DNA fiind o structura in cadrul Parchetului ICCJ", se arata in cererea referitoare la imobilele lui Adrian Nastase, retrimisa de catre ministrul Justitiei presedintelui Camerei Deputatilor.
Cererea de incuviintare a perchezitiei a fost retrimisa presedintelui Camerei Deputatilor pentru ca respecta Constitutia, DNA fiind institutie a Parchetului de pe langa ICCJ, se arata intr-o scrisoare anexata cererii si trimisa de ministrul Justitiei lui Adrian Nastase.
"Cererea de incuviintare a perchezitiei respecta in totalitate dispozitiile articolului 72 alin. 2 din Con-stitutie. DNA este o structura in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata in scrisoare.
Cererea primita de ministrul Justitiei i-a fost adresata de procurorii care lucreaza in dosar, conform articolului 100 alin. 3 din Codul de procedura penala, care prevede ca autorizatia de perchezitie se emite la cererea procurorului (si nu a procurorului-sef sau a procurorului general), informeaza scrisoarea.
"Avand in vedere supunerea cererii mele deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, doresc sa precizez ca nu exista nici un temei legal pentru acest demers, biroul neavand, conform articolului 31 din Regulamentul Camerei, atributii in acest domeniu", se arata in scrisoare.