Apele in PSD continua sa fie tulburi. Presedintele fondator al PSD, senatorul Ion Iliescu, a recunoscut faptul ca partidul se afla intr-o criza profunda si a declarat ca Adrian Nastase "este principalul responsabil pentru devierile partidului". De altfel, lui Nastase i se cere, pe mai multe voci, sa plece din PSD, iar unii dintre apropiatii sai au confirmat ca li s-a propus de catre acesta sa-l urmeze la Partidul Conservator.

"Disparitia PSD-ului este un lucru periculos pentru tara", a declarat Ion Iliescu la Antena 3. "PSD-ul este principalul partid al Opozitiei", iar "disparitia lui ar crea un gol, care se va umple cu extremism si demagogie periculoasa", a adaugat acesta, facand evident referire la PRM.
Iliescu a precizat ca problemele PSD-ului "nu se rezuma numai la Nastase". Iliescu a declarat ca Adrian Nastase "este un om de valoare", insa a recunoscut ca acesta "este principalul responsabil pentru devierile partidului". Presedintele fondator al PSD a declarat ca exista "o campanie politica care il vizeaza direct" pe Nastase. Insa aceasta campanie vizeaza implicit si partidul, a adaugat Iliescu.
Rolul lui Ion Iliescu pare sa redevina din ce in ce mai important in partid. Este prezent la toate sedintele si, de cateva zile, iese la declaratii alaturi de presedintele partidului, Mircea Geoana. Iliescu a recunoscut criza prin care trece partidul.
De asemenea, Iliescu a declarat: "Am inteles ca Adrian Nastase nu are intentia sa plece din partid." El a precizat ca Nastase trebuie sa depaseasca acest moment dificil si a confir-mat ca toti membrii partidului sustin ideea unui congres PSD.

Curtati pentru a trece la conservatori

In acelasi timp, deputatul de Vrancea George Baesu, suspendat la inceputul anului din PSD pentru sase luni, l-a atacat dur sambata pe Adrian Nastase, precizind ca acesta ar trebui sa plece din partid, deoarece a incercat sa rupa partidul in momente grele pentru social-democrati. De asemenea, Baesu a sustinut ca fostul presedinte executiv al PSD a avut mai multe discutii "cu deputati si senatori" pentru a trece la Partidul Conservator. El a apreciat ca plecarea lui Nastase din PSD ar fi insemnat o limpezire a situatiei in partid.
Totodata, controversatul Antonie Iorgovan considera ca ramanerea lui Adrian Nastase in PSD nu este oportuna si ca un congres extraordinar al partidului nu ar putea aduce decat niste clarificari la statutul PSD. Acesta a mai spus ca Nastase poarta principala raspundere pentru scaderea in sondaje a partidului, fiindca a fost presedintele acestuia "si el este tarat intr-un dosar, nu e x sau y care n-a avut nici o pozitie in partid".
La randul sau, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a aratat ca PSD "a fost nenorocit" de Adrian Nastase. "Toate problemele pe care le avem in interior sunt numai din cauza lui Adrian Nastase", a opinat Vanghelie.
Deputatul PSD de Olt, Florin Iordache, a confirmat ca a fost si el curtat de Adrian Nastase pentru a pleca la conservatori. Cert este ca, pentru moment, cei din PSD Hunedoara au decis sa nu-i retraga sprijinul politic deputatului Ioan Timis, unul dintre sustinatorii lui Nastase, acesta fiind insa atentionat cu privire la declaratiile politice din ultima perioada.