Aceasta concluzie se poate trage daca tinem cont de roadele actiunii de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice de la populatie, care s-a desfasurat sambata in municipiul nostru.



Astfel, noua etapa a campaniei declansata in prima zi a weekend-ului trecut de catre Ministerul Mediului la nivelul intregii tari, la care s-au inscris 248 de localitati, nu a mai avut succesul celor precedente. Unul din motive l-ar putea reprezenta si faptul ca "stocul" de obiecte electrice sau electrocasnice vechi detinute de galateni s-a cam terminat, cei mai multi dintre locuitorii municipiului "donand" frigiderele, televizoarele, calculatoarele, masinile de spalat care nu le mai erau de folos in cadrul actiunilor de colectare organizate aproape lunar de municipalitate. Ca si pana acum, galatenii care au dorit sa scape de obiectele care le prisoseau au avut la dispozitie un numar de telefon unde au putut suna pana vineri pentru a anunta adresa lor de domiciliu unde angajatii firmelor de salubrizare sa poata veni pentru a le ridica.

Daca in urma campaniei care a avut loc in urma cu aproape o luna de zile s-au strans aproximativ 2,5 tone de obiecte electrice si electrocasnice, sambata cantitatea colectata a fost mult mai mica, numarul galatenilor care au dorit sa scape de televizoarele, frigiderele, calculatoarele sau masinile de spalat care nu le mai erau de folos fiind mic. Viceprimarul Galatiului, Nicusor Ciumacenco, ne-a declarat ca in urma campaniei de colectare a deseurilor organizata sambata la nivelul municipiului au fost stranse aproximativ 500 de kilograme de obiecte electrice si electrocasnice, angajatii Ecosal deplasandu-se sambata la domiciliile celor care au sunat la Primaria Galati pana vineri. In urma ultimelor trei campanii de colectare a deseurilor organizate la nivelul municipiul Galati s-au strans aproximativ 7,5 tone de deseuri, cea mai "consistenta" cantitate fiind de 4,5 tone.