Fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu, afirma, intr-un interviu acordat Ziarului Ring, ca a hotarat sa il dea in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu "ca urmare a acuzatiilor mincinoase" pe care acesta i le-a adus pe blogul personal.
"Pot sa va spun ca ieri am luat legatura cu o casa de avocatura si am hotarat sa il dau in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, ca urmare a acuzatiilor mincinoase pe care mi le-a adus zilele trecute pe blogul personal", afirma Mircea Basescu intr-un interviu publicat joi de cotidianul Ring.
In ceea ce priveste acuzatiile lui Rosca Stanescu potrivit carora ar fi contribuit la descarcarea si transportul unor containere cu munitie si substante explozive, Mircea Basescu spune ca nici el, nici societatea la care este director - SC Plusfood Constanta SRL - nu au niciun utilaj cu care sa se poata manipula astfel de containere.
Mircea Basescu precizeaza ca singurul lucru pe care si-l reproseaza este legat de faptul ca a raspuns invitatiei de asociere cu SC Exhibition Aircraft Defence & Security SRL in conditiile in care nu a evaluat corect "gradul de disperare al adversarilor politici" ai fratelui sau care "sunt dispusi sa se agate de orice pentru a provoca scandal in jurul imaginii acestuia".
Intrebat daca apreciaza ca fiind necesar sa-i ceara scuze fratelui sau, Mircea Basescu declara: "In calitatea mea de frate mai mic, i-am creat de multe ori necazuri sau neplaceri si el m-a iertat de fiecare data, fara sa fie nevoie sa imi cer scuze. Sa stiti ca este un om foarte corect, drept si bun. Asa a fost intotdeauna. Sunt insa foarte suparat ca diversi adversari ai lui se coboara atat de mult incat il ataca rastalmacind faptele rudelor sale".
Ziaristul Sorin Rosca Stanescu a afirmat, pe site-ul personal, ca fratele sefului statului, Mircea Basescu, ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibil alaturi de o persoana pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectata de legaturi cu organizatii teroriste si aflata in vizorul Interpol.
Stanescu a afirmat, intr-un material publicat, luni, pe site-ul www.sroscas.ro, ca afacerea a constat in exportarea ilegala a cinci vapoare incarcate cu explozibil care ar fi trebuit sa fie distrus la Uzina Mecanica Babeni. Afacerea ar fi fost musamalizata - scrie Rosca Stanescu - de institutiile statului roman la comanda presedintelui Traian Basescu, in acest scop fiind folosite scandalurile legate de retinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu si de furtul de arme de la Ciorogarla.
Ziaristul sustine ca Interpol Belgia "se intereseaza de traseul a 12 milioane euro", care reprezinta "doar o fractiune" din castigul de pe urma afacerii cu cele cinci vapoare cu explozibil din Tailanda.
Munitia adusa pentru dezmembrare la Uzina Mecanica Babeni provine din Taiwan si nu a fost inca distrusa in totalitate, cele circa 600 de tone de proiectile care au apucat sa fie procesate fiind returnate ca deseuri, a declarat directorul Ion Marculescu.
Sef al celei mai mari unitati de distrugere a munitiei uzate din Romania, Marculescu a declarat ca stie despre contractul incheiat cu firma condusa de "colonelul Purcarea".
"Este vorba de o licitatie pentru armata din Taiwan, care are de distrus munitie de artilerie terestra, navala si aeriana, proiectile foarte vechi si iesite din uz. Licitatia a fost castigata de o firma din Singapore, iar produsele au fost aduse printr-o firma din Bulgaria. Conform contractului, deseurile de fier sunt valorificate de firma domnului colonel Purcarea, dupa ce aici, la noi, se scot substantele explozive si se neutralizeaza pe campul de detonare", a declarat Marculescu.
Cornel Purcarea a declarat ca nu a facut niciun fel de afaceri cu Mircea Basescu, pe care spune ca l-a intalnit doar o data si cu care a avut cateva convorbiri telefonice de convenienta, mentionand ca acesta doar i-a recomandat o persoana pentru incarcarea containerelor.
Cornel Purcarea, administrator al firmei Oxo Network Consulting SRL, a precizat ca societatea Romagro nu a fost implicata in contractul privitor la munitie, acesta tinand de firma Oxo Network.
"S-a vorbit despre o societate Romagro. Aceasta nu este in niciun fel implicata in vreo operatiune de acest gen. Este o societate care desfasoara activitati in domeniul comertului de cereale si atat. Face numai comert cu cereale, la aceasta se reduce activitatea acestei societati, careia i se pun in carca atat de multe, iar acest lucru se poate verifica", a spus Purcarea.
Presedintele Traian Basescu afirma, intr-un comunicat remis, joi, presei, ca a constatat ca in ultimele zile unii politicieni si persoane asociate acestora desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii si spune ca va explica la momentul oportun ce e in spatele "manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului".