Cautare

817 de rezultate pentru "congres" (6.89 secunde)
Aplicabilitatea ideii promovate joi de Adrian Nastase ar putea insemna organizarea unui congres extraordinar care sa aleaga o noua conducere pentru PSD.
Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a anuntat ca va propune la Consiliul Reprezentantilor Unionali a UDMR convocarea unui Congres extraordinar al Uniunii si restructurarea acestei formatiuni politice.
Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, ca reactie la cererea liberalului Salavastru de organizare a unui congres extraordinar, ca el pledeaza pentru organizarea congresului conform prevederilor din statut si nu pentru unul extraordinar.
Presedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mirza, afirma ca in partid este preferata varianta unui Congres extraordinar pentru sfarsitul lunii februarie sau cel mai tarziu la inceputul lunii martie, in cadrul caruia se va discuta despre "o formula de conducere modificata partial, daca nu total".
vor incerca sa organizeze un congres aranjat", cu cat mai putini delegati, alesi prin criterii "mai putin democratice", iar in aceasta situatie "PSD se va rupe". ... vor incerca sa organizeze un congres aranjat. Adica un congres cu cat mai putini delegati, alesi pe criterii mai putin democratice.
Pentru a intelege cat de aproape este PSD de repetarea totala a scenariului de la congresul din 2005, va supunem atentiei cateva extrase din discursul rostit atunci de Ion Iliescu, la Consiliul National care a avut loc nu mult dupa congres.
In fond, multi se pozitioneaza acum in vederea competitiei de la Congres. ... Poate ca la Congres ar trebui sa alegem doar presedintele si, daca se aproba reinfiintarea postului, presedintele executiv, iar restul echipei sa fie aleasa intr-un Consiliu National, posterior Congresului.
"Este posibil sa ma retrag chiar la Congres, ca sa nu fiu parte la astfel de idei.
"Acest congres poate sa marcheze o relansare a activitatii PSD, lucru necesar nu atat pentru partid, cat pentru societatea romaneasca. ... Un Congres nu se poate limita doar la acest moment, el trebuie sa marcheze conturarea clara a catorva linii majore pentru activitatea ulterioara a partidului, intemeiata pe cauzele esecurilor.
Toate cele noua candidaturi la sefia PSD au fost validate astazi inainte de congres, in timp ce candidaturile lui Florentin Pandele si Nicolae Badalau pentru functii de vicepresedinti au fost invalidate. ... Delegatii la congres nu vor vota modificari la Statut, acesta urmand sa fie amendat la un congres ulterior.
In fapt, sambata, a fost congresul lui Iliescu, un congres revansa pentru cel din 2005. La Romexpo nu a fost altceva decat devoalarea jocului de puzzle la care Iliescu lucra de cand s-a pus problema unui congres extraordinar. ... Patriarhul PSD si-a facut treaba si la congres.
"In legatura cu acest sistem de motiuni, indiferent sau independent de decizia care va fi luata (...), eu insa oricum voi lansa maine, probabil in jurul orei 13.00, motiunea mea, propunerea mea, textul meu de motiune pentru acest congres", a anuntat Antonescu, precizand ca deocamdata nu si-a stabilit echipa.
'Partidul de stanga creat de independentii lui Gabriel Oprea pregateste o dubla lovitura de imagine, prin organizarea primul congres al formatiunii exact in ziua de 1 Mai, ziua internationala a celor ce muncesc, intr-un oras transilvan cu rezonanta istorica, precum Alba Iulia sau Blaj.
Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat sambata, de la tribuna celui de-al X-lea Congres al UDMR de la Oradea, ca nu a venit sa "peteasca" UDMR, insa a precizat ca Uniunea trebuie sa decida care este calea pe care o va apuca, potrivit Agerpres.
Va fi datoria noastra sa nu ii lasam sa mai fure Romania inca o data", scrie fostul premier, intr-o postare intitulata "Radiografia unui congres anuntat (aranjat). Un congres bine controlat". ... Blaga a vrut mai multi delegati, asa cum se face la un congres pentru un partid mare.
In schimb, posibilitatea contestarii deciziei doar la congres e luata din noul statut, cel vechi prevazind nu doar congresul, ci si Consiliul National.
Cine face parte din comitetul de initiativa Formarea unui nou partid care sa fie lansat in luna martie a anului viitor sau fortarea organizarii unui Congres Extraordinar in care sa fie inlocuita actuala conducere sunt printre variantele luate in calcul de Mircea Geoana dupa excluderea din PSD.
Pe de alta parte, nu a tras invatamintele necesare nici cand a pierdut alegerile in partid, cand a candidat din nou in Congres. ... In 2005 eu reveneam in munca din partid, solicitat fiind de un Congres extraordinar. ... Si dupa aceea, pierde la un Congres aceasta pozitie.
- emotii, nu doar cauzate de recunostinta in fata increderii, ci mai ales cauzate de gandul ca este ultima oara cand particip, cel putin ca presedinte al PNL, la un Congres al partidului nostru.
E de asteptat, in consecinta, ca, pina la congres, dar mai ales in timpul acestuia, Macovei sa faca in ritm accelerat ceea ce stie cel mai bine:
google-analytics.com