Cautare

859 de rezultate pentru "armata" (7.01 secunde)
Armata din Madagascar si-a pierdut rabdarea dupa aproape doua luni de criza politica presarata cu incidente sangeroase. ... Ravalomanana nu mai poate conta decat pe garda prezidentiala in timp ce armata si fortele de securitate au trecut de partea liderului opozitiei Andry Rajoelina.
Tensiunile politice din comuna Ciobanu au degenerat marti noaptea intr-un mod extrem de violent, fiind nevoie de interventia armata a politistilor pentru ca lucrurile sa nu se sfarseasca tragic.
"Este ca si cum as fi in armata" Contactat de GdS, Florin Stancu a explicat ca este si prefect, si director general in acelasi timp: ... Este ca si cum as fi in armata sau in concediu si imi ramane postul de director.
Acolo se petrece si un lucru unic pentru armata americana si, in egala masura, pentru Armata Romana. In provincia Zabul o companie americana este in subordinea unui batalion romanesc.
A ramas pentru armata romana un simbol. ... Armata romana o cinsteste si fortele navale, daca priviti cu atentie, au pus celor trei mari nave de lupta nume legate de familia regala si de evenimentele care Regele Ferdinand si Regina Maria au dat totul pentru tara.
Fostul presedinte Ion Iliescu apreciaza ca afirmatia lui Traian Basescu referitoare "mijloacele propagandistice" utilizate la Revolutie pentru a scoate armata in strada si a ucide 1600 de oameni reprezinta "o adevarata ticalosie", fiind iresponsabila, mincinoasa si lipsita de elementar bun simt.
"Astazi sunt in masura sa informez pe militari si pe cei care au iesit la pensie din armata ca prin recalculare cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scadea.
Pentru Bucuresti trebuie sa existe o singura comanda, ca in armata' Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, este de parere ca, pentru un oras unic cum este Bucurestiul, trebuie sa existe nu mai multe comenzi, ci una singura, ca in armata, care sa asigure un proiect unitar de dezvoltare si un buget consolidat la nivelul Capitalei, pentru sustinerea acestui proiect.
In ultimele luni, d-sa a demonstrat ca nu da doi bani pe MAI sau Armata, adica tot atatia cati nu da pe simplii pensionari, pe profesori sau medici. ... N-o sa mai uit de-acum ca Securitatea scuipa in cap Militia si Armata.
El insusi povestea cum in anul 2000, cand ocupa functia de premier, s-a dus la Bruxelles, iar oficialii NATO i-au spus ca Romania are o armata de tip estic, care trebuie redusa drastic, si au intrebat daca statul este pregatit sa asigure pensiile persoanelor care ies din armata.
Actiunea a avut loc dupa ce armata le-a cerut protestatarilor sa renunte la manifestatii dupa ce Mubarak a promis ca nu va candida in alegerile din septembrie.
ca urmare, la putin timp s-a produs rebeliunea legionara din ianuarie 1941 infranta de armata ramasa loiala lui Antonescu. Lectia nu i-a servit Maresalului care nu a putut in conditii de razboi, cu Armata Rosie la Prut, sa asigure o tranzitie spre un alt regim.
Decizia curajoasa de la 23 august 1944, de arestare a maresalului Antonescu si de intoarcere a armelor impotriva Axei, alaturi de Natiunile Unite, s-a impus ca urmare a agravarii situatiei de pe front, unde Armata Rosie declansase o ampla ofensiva pe directia Iasi-Chisinau.
Admiratorii lui Antonescu reintepretau istoria, uitand situatia disperata a Romaniei si ca lovitura de palat data armata sub conducerea curajosului nostru rege a fost singura iesire dintr-o situatie fara iesire.
La inceput 23 August era asociata cu eliberarea Romaniei de catre "glorioasa Armata Rosie", apoi a fost ziua insurectiei armate antifasciste si antihitleriste, pe vreme lui Gheorghiu Dej, pentru a reduce apologia armatei sovietice. ... un rege hotarat, cativa oameni de curaj si o armata devotata.
"Pe 25 octombrie 1944, armata romana elibera ultima localitate romaneasca de sub ocupatia nazista. Eliberarea intregului teritoriu national s-a obtinut prin lupta eroica a circa 525.000 de militari romani, angajati nemijlocit in lupta intre 23 august si 25 octombrie 1944.
El spune ca regiunile trebuie sa preia acela mai multe dintre atributiile care le privesc, iar la centru sa fie pastrate doar atributiile referitoare la armata, politica externa, justitie.
Din America, Traian Basescu s-a intors cu ideea sustinerii, contra prieteniei cu Joe Biden, a razboiului impotriva Iranului, cu o dragoste bolnava pentru conducta Nabucco, moarta din fasa, deoarece gaz pe ea nu va baga nimeni, decat, eventual, Armata Rosie, insiruita cu spatele la terminal, dupa o cura de un an cu fasole, si cu ordinul transformarii lui MRU in "premier interimar".
Obuze de artilerie au fost lansate din nou, vineri seara, din Siria spre Turcia, fara insa a provoca victime, armata turca ripostand inca o data, relateaza AFP. ... In replica, armata turca a atacat pozitii militare de pe teritoriul sirian.
- Asta ar insemna ca ar trebui o armata de functionari europeni care sa vina aici? - Nu o armata. Cred ca se poate face cu putini oameni, la nivel regional.
google-analytics.com