Cautare

859 de rezultate pentru "armata" (3.22 secunde)
Napoleon, intr-o situatie asemanatoare, pe cand nu era decat un general marunt, trimis fiind sa inabuse o asemenea tulburare, a intrat direct cu fortele de ordine (atunci armata) in multime, spunand ca focul trebuie stins pana sa cuprinda intreaga cladire.
Si atunci cineva l-a sfatuit ca in momentul in care ar intra rusii, pe caile de intrare sa existe un razboi de gherila ca sa tina in joc cateva ore armata de ocupatie si sa aiba el timp sa fuga in Occident si sa traga acolo un guvern de exil.
S-a ajuns pana acolo incat gruparile nationaliste corsicane s-au infruntat cu armata statului francez chiar in secolul XX, mai precis la mijlocul anilor '70. ... In acelasi timp, in nord-vestul Frantei, Armata Revolutionara Bretona (BRA) si-a inceput activitatea inca de la inceputul anilor '70.
Armata e cu noi!
Obiectivul era investigarea amenintarilor aeriene, inclusiv a celor pe care armata le numea fenomene aeriene neidentificate sau doar obiecte. - Era o stire mare, deoarece armata Statelor Unite anuntase, inca din 1969, ca OZN-urile nu merita sa fie studiate, a mentionat Blumenthal.
Scopul principal a fost identificarea, analizarea si, in cele din urma, duplicarea acestei tehnologii din alta lume, care a fost etalata in mai multe intalniri dramatice implicand armata americana.
Asa cum era si de asteptat, armata SUA nu este straina de acest proiect, dupa cum reiese din prestigioasa revista de informatii militare Jane's Defence Weekly. ... Dar, nu numai armata SUA este interesata de tehnologiile antigravitationale.
A existat asadar si un program menit sa elimine simpatizantii sovietici din armata, expunandu-i la un secret urias care, in realitate, era doar o rusine uriasa. ... In film, guvernul britanic creeaza un fals monstru Loch Ness pentru a ascunde faptul ca armata conduce teste submarine secrete in acel lac.
MoD a folosit acronimul UAP (de la Unidentified Aerial Phenomena - fenomene aeriene neidentificate) - pentru a evita conotatiile populare ale termenului OZN, care puteau induce ideea ca armata a observat sau a urmarit nave de origine extraterestra.
- Odata ce ministrul de razboi al SUA s-a sinucis deoarece a vazut Armata Rosie marsaluind pe 5th Avenue or mai fi in armata americana si alti 250, de rang inferior, de aceeasi calitate, aluzie la cele 250 de observatii OZN.
Iar armata trebuia sa ia o atitudine, deoarece obiectele neidentificate au interferat cu echipamentele militare desfasurate in larg. ... Aceasta, deoarece armata americana nu poseda un OZN prabusit.
Situatia din Fasia Gaza a devenit exploziva, dupa ce armata israeliana a recurs ieri la arestarea unei treimi din Parlamentului palestinian, ca raspuns la rapirea unui soldat israelian in varsta de 19 ani de catre militanti palestinieni.
Atanasiu nu renunta la fotoliul de ministru al Apararii Teodor Atanasiu a mai declarat ca nu isi va da demisia din functie daca demersul sau nu va avea succes, ci va prezenta cel putin opt solutii altenative in CSAT, intre care a mentionat restructurari in armata, neachizitionarea de masini de lupta in locul masinilor ARO romanesti, in schimbul mentinerii trupelor in Irak.
Aflat intr-o vizita oficiala la Washington, presedintele Traian Basescu le-a cerut americanilor sa creasca asistenta financiara pentru Armata romana la 50%, sa asigure logistica pentru trupele romanesti din Irak, sa solutioneze corect cazul Teo Peter si sa dea drumul la vize.
In topul intocmit de GFK, pe locul doi se situeaza armata, careia 82% dintre romani ii acorda credit. ... Si cei mai multi europeni, care au raspuns acestui sondaj, au declarat ca isi pun toata increderea in medici, profesori, dar si in armata.
Dupa ce am terminat armata, cu gradul de sergent, nu am primit macar apropouri de colaborare, nu am mai avut de-a face cu Securitatea nici macar tangential".
Cu ocazia ceremoniei, Traian Basescu a asigurat ca va fi necrutator fata de orice tendinta a politicienilor de a folosi Armata in scopuri proprii, referire directa la tensiunile iscate dupa propunerea PNL de retragere a trupelor din Irak.
Dupa ceremonie, seful statului a tinut sa-i atraga atentia lui Frunzaverde ca "armata este departe de a arata in realitate asa cum este prezentata in statistici" si departe de propriile angajamente ale tarii noastre, atat din punct de vedere al echiparii, cat si al performantei.
Maresalul Alexandru Averescu a condus Armata Romana in lupta de pe frontul Marasti - Marasesti - Oituz, declansata la 11 iulie 1917. Sub conducerea sa, Armata Romana a reusit sa distruga frontul german.
Fara armata, Rusia nu are viitor”, a declarat liderul comunist Ghenadi Ziuganov, in fata protestarilor. ... Armata rusa, care functioneaza pe principiul recrutarii obligatorii, numara in prezent 1,3 milioane de militari.
google-analytics.com