Gheorghe Funar, senator PRM si secretar general al Partidului Romania Mare, a efectuat ieri o vizita in judetul Constanta, participand si la lansarea candidatului acestei formatiuni politice pentru functia de primar al localitatii Techirghiol, in persoana Adrianei Slincu. Cu acest prilej, liderul PRM a tinut sa precizeze faptul ca respingerea in Parlament a proiectului de lege privind statutul minoritatilor reprezinta o reusita a formatiunii politice condusa de Corneliu Vadim Tudor, la care se adauga contributia parlamentarilor PSD si PC.
Adoptarea de catre Parlament a legii privind statutul minoritatilor nationale in forma initiala ar fi putut conduce la „dezmembrarea teritoriala a Romaniei”, a afirmat senatorul PRM. De altfel, vina principala pentru includerea in textul legii amintite a unor prevederi care ar fi condus la crearea de structuri administrative paralele cu cele ale statului roman, structuri ce ar fi fost controlate de minoritati, ii apartine UDMR-ului, o „organizatie terorista antiromaneasca care dispune de formatiuni paramilitare inarmate”, este de parere Funar. In opinia liderului PRM, UDMR-istii au dorit adoptarea legii incriminate inainte de aderarea Romaniei la UE, deoarece dupa intrarea tarii noastre in spatiul comunitar, legislatia europeana nu ar fi permis etnicilor maghiari sa detina drepturile pe care li le-ar fi putut conferi respectivul act normativ. O alta problema abordata de Gheorghe Funar in cadrul conferintei de presa organizata ieri la sediul PRM din municipiul Constanta se refera la intentia ascunsa a actualei Puteri de a initia unele acte normative care sa dea posibilitatea anumitor firme apartinand clientelei politice a coalitiei aflate la guvernare, sa fie exonerate de plata obligatiilor fiscale, in contul unor lucrari efectuate pentru inlaturarea efectelor valurilor succesive de inundatii care s-au abatut asupra Romaniei in cursul acestui an, lucrari care oricum le-au fost atribuite fara licitatie. Aceasta intentie a Executivului a fost calificata de senatorul PRM ca fiind „o mare escrocherie pe bani publici”.

Dovezi scrise si video privind „vinovatia” lui Hasotti

Si in privinta proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2006, Funar a avut numeroase obiectii ce vizeaza repartizarea fondurilor bugetare de catre Guvern in mod gresit. Argumente in acest sens sunt alocarea unui buget urias, cu doar 1% mai redus decat al Parlamentului Romaniei, catre SPP, in conditiile in care Academiei Romane, Invatamantului si Sanatatii nu li se asigura fondurile necesare unei functionari corespunzatoare. Nu in ultimul rand Gheorghe Funar a tinut sa specifice faptul ca a depus o plangere penala la Parchet impotriva senatorului liberal de Constanta Puiu Hasotti si a altor parlamentari din spectrul actualei Puteri, sub acuzatia de fals privind identitatea. Funar a afirmat ca detine dovezi scrise si audiovizuale referitoare la faptul ca senatorul Puiu Hasotti ar fi imprumutat cartela sa pentru votul electronic din Senat unor colegi din acelasi grup parlamentar, pentru a vota in locul sau in zilele in care nu a fost prezent in forul legislativ suprem al tarii. In legatura cu acuzatiile pe care i le aduce Gheorghe Funar, senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat pentru „Replica”: „Nu comentez afirmatiile unui om care are certe probleme de sanatate mintala. De asemenea, nu comentez afirmatiile unui extremist, nationalist sovin si antisemit care prin tot ceea ce face aduce prejudicii tarii sale”