Cautare

3700 de rezultate pentru "accidente 2010 01 29 in jud covasna" (2.74 secunde)
„O comunitate autonoma poate sa solicite ca sistemul de ordine publica sa fie in subordinea autoritatilor locale“, a explicat Jozsef Csapo.
„O comunitate autonoma poate sa solicite ca sistemul de ordine publica sa fie in subordinea autoritatilor locale“, a explicat Jozsef Csapo.
Iminenta schimbare a presedintilor de consilii judetene este vazuta diferit chiar si in sanul unor formatiuni aflate la putere.
Deputatul Marton Arpad a anuntat ieri ca UDMR si-a asumat elaborarea unui proiect de lege privind autonomia teritoriala.Marton, care este si presedintele executiv al UDMR Covasna, a declarat ca este deschis sa discute cu reprezentantii Consiliului National Secuiesc (CNS) despre autonomia teritoriala a tinutului Secuiesc, dar ca nu este de acord cu proiectul de lege intocmit si depus la Parlament de catre acest consiliu.
Liderul PD, Emil Boc, a avertizat, la insistentele unui europarlamentar maghiar, ca Romania nu este obligata sa faca experimente in privinta drepturilor minoritatilor nationale. Totodata, deputatul PD de Covasna, Petre Strachinaru, sustine ca Statutul minoritatilor, in varianta UDMR, este un prim-pas spre autonomia teritoriala.
Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna solicita partidelor de la putere si din opozitie sa nu voteze in Parlament proiectul legii Statutului minoritatilor in forma sa actuala.
Potrivit acestuia, continutul documentului Platformei, "prin atacurile nejustificate la adresa Executivului", este in totala contradictie cu rezultatele pozitive ale guvernarii, validate, ca atare, de Comisia Europeana prin raportul de tara, de FMI si Banca Mondiala.
Dupa ce liderul PSD, Mircea Geoana, a trimis joi scrisori deschise catre presedintele Traian Basescu si prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu in care lua atitudine fata de intentiile UDMR si UCM de a organiza un referendum pentru autonomia ¥inutului Secuiesc, PSD a sesizat ieri Curtea Constitutionala, solicitand un punct de vedere asupra legalitatii acestui demers.
Conducerea prefecturii Covasna a anuntat ieri ca va ataca in contencios administrativ acele hotarari ale consiliilor locale care prevad organizarea unui referendum local privind autonomia teritoriala a ¥inutului Secuiesc.
Presedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a declarat ieri ca hotararile a zece consilii locale din judetul Mures privind afilierea localitatilor respective la Asociatia Pro ¥inutul Secuiesc vor trebui modificate, pentru ca acestea sa se poata afilia Asociatiei la sedinta de constituire.
Deputatul UDMR de Covasna, Antal Arpad Andras, a declarat in cadrul Consiliului Reprezentantilor UDMR Covasna - Trei Scaune de Jos ca in ultima perioada in viata politica romaneasca un singur lucru este sigur, acela ca nimic nu este sigur.
Datele privind referendumul intern, neoficial pe tema autonomiei Tinutului Secuiesc au fost centralizate, pana sambata seara, in sase localitati din judetul Covasna, 99% dintre votanti votand favorabil, sustine conducerea Consiliului National Secuiesc.
Presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat ieri ca in total vor fi tiparite peste 4.000 de afise de campanie, dintre care jumatate vor fi in limba maghiara. Initiativa vine in contextul in care in zona exista un numar mare de alegatori maghiari, a spus Baciu.
Presedintele Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, sustine ca urmatorul pas in lupta pentru obtinerea autonomiei teritoriale este valorificarea pe plan intern si extern a rezultatelor referendumului intern, neoficial, organizat de Consiliul National Secuiesc.
Ei resping ideea de epurare etnica in institutiile din Harghita si Covasna. ... - sambata seara), s-a folosit de o ora si ceva de publicitate gratuita, in sensul ca a putut vorbi fara sa aiba parteneri de dialog.
Presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, considera ca Traian Basescu si-ar fi dorit-o pe Elena Udrea ca premier.
"In politica e atat de simplu", a adaugat Mitrea. Intrebat pe ce sprijin conteaza din partea filialelor la Congres, fie pentru candidatura lui Cristian Diaconescu, fie pentru candidatura proprie, Mitrea a invocat organizatiile PSD din Botosani, Bihor, Satu Mare, Covasna.
maghiara, limba oficiala in Tinutul Secuiesc si liber luni, la Parlament de ziua nationala a Ungariei. Trei sute de primari si alesi locali din Covasna, Harghita si Mures au participat, vineri, la cea de-a doua adunare a alesilor locali din secuime.
Gandula analizat declaratiile mai multor politicieni din Dambovita, Olt sau Covasna, din care reiese ca acestia deruleaza afaceri pe bani publici. ... Vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Ioan Ciugulea, a castigat o licitatie pentru realizarea unei baze sportive in comuna Traian, iar valoarea contractului este de 490.000 de lei.
Deocamdata, singurul proiect cunoscut de reorganizare a regiunilor de dezvoltare este cel initiat de UDMR, care prevede aparitia a 16 regiuni, una dintre ele grupand actualele judete Covasna-Harghita-Mures. ... Reorganizarea va diminua aceste oportunitati, declansand o lupta pentru mentinerea in functii intre gruparile afiliate diferitilor baroni locali.
google-analytics.com