Nenorocirea de fond a romanilor, deconspirata, chiar daca ironic, si de Caragiale, sta in uriasa disponibilitate de a flecari.

Asa s-a facut ca intimplarile din ultimul timp, poreclite de toata lumea criza politica, au dus la revarsarea unui ocean de vorbe in presa si pe micile ecrane. Ca dupa ruperea unui dig vital, asupra Romaniei s-a napustit o viitura de dat cu parerea, izbind inteligentele de bun-simt si clatindu-le primejdios. Putini au fost cei care au putut ramine normali in fata acestei catastrofe de demagogie.

Au fost, mai intii, politicienii Aliantei D.A. Desi multi dintre ei juristi, avocati indeosebi, din rindurile carora s-au recrutat de-a lungul destinului national catavencii cu fata hidoasa, stilpii Puterii s-au straduit sa infatiseze Curtea Constitutionala ca pe un Bau-Bau antireformist si declararea drept neconstitutionale a citorva articole dintr-un pachet de 17 legi drept un atentat la viitorul natiunii.

Au venit mai apoi komisarii de gindire, femeile cu barba si barbatii spini din presa, dovedind exercitii de bolsevism autentic. Cine a trait anii stalinismului paukerist vor fi regasit in duduile boccii de pe micile ecrane pe Ana Pauker multiplicata democratic. Celor cu memorie fara bataie lunga, prestatia komisarilor orange le va fi reamintit vremurile de sinistra amintire ale regimului Constantinescu, regim avind in frunte un presedinte care se juca noaptea la internet pentru a face ziua, la televizor, pe actorul mediocru de provincie. Nu intimplator, asa-zisa criza politica l-a scos din debaraua anonimatului pe Emil Constantinescu. Il crezusem cadavru politic. Vocea lui behaita, de barbat cu muierisme isterice, a rasunat din nou. Un alt mort care tine sa ne avertizeze ca traieste!

Sportul nostru national - datul cu parerea - a evidentiat din nou notele care-l fac unic in concertul mondial. Zisa si opinie, parerea nu se intemeiaza pe nimic. Cu rare exceptii, toti cei veniti pe micile ecrane nu se documenteaza nici cit negru sub unghie.

Decizia Curtii a fost contestata fara o minima cunoastere a Constitutiei si a legii dupa care functioneaza prestigioasa institutie.

Dezbaterea din Parlament a articolelor respinse a fost comentata fara nici o trimitere la Decizia nr. 375 din 6 iulie 2005, referitoare la sesizarile de neconstitutionalitate a Legii privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente.

Bocirea reformei in justitie s-a facut fara a se sti o clipa in ce a constat pachetul de legi propus de guvern.

Asa-zisa criza politica a confirmat: datul cu parerea e mai rau decit apa dezlantuita.