Cautare

921 de rezultate pentru "turism" (3.87 secunde)
Potrivit lui Iulian Andrei, presedintele Comisiei de turism intern din cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), alti cativa factori importanti care vor duce la scumpirea tarifelor sunt cresterea costurilor la utilitati, impozitele si inflatia.
Strategia turismului romanesc pentru acest an este atragerea unui numar cat mai mare de turisti chinezi, au declarat ieri, in cadrul coferintei de presa sustinute cu ocazia deschiderii Targului National de Turism, reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).
Turismul este influentat de foarte multi factori in afara celor climaterici, printre care si atacurile teroriste care reprezinta o lovitura extrem de puternica si pentru agentiile de turism autohtone.
Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) au precizat, intr-un comunicat, ca au fost cateva renuntari pentru Sharm El Sheikh incepand cu 8 august, dar aceasta situatie se va remedia pe termen mediu.
Claudiu Bradatean, directorul executiv al Asociatiei pentru Turism Bucovina, ne-a spus ca „in fiecare an numarul turistilor straini care viziteaza Bucovina creste cu aproximativ 10-15%“.
Reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) sunt de acord cu declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la calitatea slaba a serviciilor din turism.
Potrivit reprezentantilor agentiilor de turism, pana acum s-a vandut aproximativ 70% din oferta interna, iar cele mai cautate statiuni au fost Poiana Brasov, Busteni Sinaia. ... Agentiile de turism vin si in sprijinul celor cu venituri medii.
Gripa aviara are consecinte grave si in turism, iar reprezentantii firmelor din domeniu se tem ca scoaterea litoralului romanesc din destinatiile unuia dintre cei mai importanti tour-operatori straini (TUI) le va aduce numai necazuri.
"Aceasta recunoastere a contributiei potentialului industriei turismului este un pas in directia buna, desi exista inca o lipsa de constientizare des intalnita despre valoarea economica si potentialul segmentului de turism si calatorii printre toate nivelurile guvernamentale si ale populatiei largi", a subliniat presedintele Consiliului Mondial al Turismului.
Pentru perioada 1 mai - 15 iunie, majoritatea agentiilor de turism au pus in vanzare locuri la programul social in hoteluri de trei stele de la malul Marii Negre.
"Nu cred ca-i va sta bine Romaniei in octombrie un stegulet rosu pe turism", adaugand ca deocamdata nu mai au ce face, pentru ca "unde e lege nu-i tocmeala. ... Potrivit hotelierilor, criza din turism are mai multi factori, problema plajelor fiind doar unul dintre acestia.
La fel, nici Ovidiu Marian, seful Autoritatii Nationale pentru Turism, nu a facut act de prezenta.
Statisticile arata ca numarul total de turisti care au vizitat litoralul romanesc al Marii Negre a crescut cu 5% in 2006 fata de anul precedent, potrivit purtatorului de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, citat de NewsIn.
Preturile anuntate de hoteluri si pensiuni vor practica pentru Sarbatorile de iarna din acest an preturi apropiate de cele din 2005, aceeasi tendinta fiind remarcata si in cazul excursiilor externe, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism prezente la Targul International de Turism (ITB), organizat la Romexpo.
Presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Daragus Attila, crede ca aproximativ 30% din pensiunile inregistrate la Autoritatea Nationala pentru Turism nu corespund normelor UE privind dotarea bucatariilor, astfel ca ele vor fi inchise sau vor lucra "la negru".
Master Planul, dezvoltat de Autoritatea Nationala pentru Turism si experti ai Organizatiei Mondiale a Turismului, va fi finalizat in iulie, iar recomandarile vor fi transpuse in acte normative, cu aplicare pe termen scurt, mediu si lung.
Reprezentanta Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Ioana Dodita, ne-a declarat ca, in ceea ce priveste preturile ofertelor de cazare in aceasta perioada, ele au ramas neschimbate sau chiar sunt mai mici decat in anii anteriori.
O arata chiar primele estimari ale agentiilor de turism. ... Operatorii de turism considera ziua 1 Mai un barometru pentru intreg sezonul estival.
Oportunisti si totodata neinteresati sa practice un turism de calitate, ci doar sa faca bani pe perioada sezonului estival, cei doi nu au investit nici macar un leu in unitatile hoteliere care au trecut in proprietatea lor.
Bucurestiul va gazdui, in zilele de 24 si 25 mai, intalnirea bianuala a Asociatiei Agentiilor de Turism si Tour-operatorilor din cadrul UE (ECTAA), la care vor participa circa 100 de directori din statele membre, plus Turcia.
google-analytics.com