Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) au precizat, intr-un comunicat, ca au fost cateva renuntari pentru Sharm El Sheikh incepand cu 8 august, dar aceasta situatie se va remedia pe termen mediu. De asemenea, agentiile de turism nu vor impune penalizari turistilor care au renuntat sau vor sa renunte la sejururile catre Sharm El Sheikh.
Turistii romani care au ales sa-si petreaca vacanta in celelalte statiuni din Egipt, precum Hurghada si Cairo, nu au renuntat la planurile lor, agentiile de turism inregistrand in continuare inscrieri pentru aceste destinatii, se mai arata in comunicatul ANAT. In urma atentatelor teroriste de la Sharm El Sheikh, ANAT recomanda celor care doresc sa calatoreasca in aceasta statiune sa solicite sfatul touroperatorilor specializati.
Potrivit ANAT, marti noapte, 138 de turisti romani care au petrecut concediul in Egipt s-au intors in tara cu zborul charter Hurghada - Bucuresti. Printre acestia s-au aflat si 11 persoane care au avut pachete turistice in statiunea Sharm El Sheikh.