Daca vreti sa va petreceti sarbatorile de Paste intr-una dintre statiunile din Romania sau din strainatate, trebuie sa va grabiti cu rezervarile. Si asta pentru ca locurile au fost deja ocupate in proportie de peste 50%. Reprezentanta Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Ioana Dodita, ne-a declarat ca, in ceea ce priveste preturile ofertelor de cazare in aceasta perioada, ele au ramas neschimbate sau chiar sunt mai mici decat in anii anteriori. Ofertele agentiilor de turism sunt si ele generoase fie ca este vorba despre pachetele promotionale de turism in tara noastra, fie ca este vorba despre cele din strainatate.
Daca veti alege sa petreceti perioada Sarbatorilor Pascale intr-una dintre pen-siunile de pe Valea Prahovei, va trebui sa scoateti din buzunar intre 65 si 90 de lei pen-tru o noapte de cazare si pen-siune completa, pentru o singura persoana, intr-o pensiune de doua-trei margarete. Daca veti opta pentru o pensiune cu mai multe facilitati, de patru sau cinci stele, pretul variaza intre 100 si 210 lei pe zi, de persoana.
Maramuresul vine si el cu o oferta bogata pentru petrecerea acestei perioade, iar preturile sunt ceva mai mici. De exemplu, pentru patru zile de demipensiune, intr-o vila de trei stele, in perioada 6-9 aprilie, veti plati 400 de lei de persoana. Cele mai multe dintre unitatile de cazare includ in pachetele promotionale si masa festiva de Paste, cu mancaruri si obiceiuri traditionale.
Oferta este tentanta si in ceea ce priveste vacanta pe peste hotare. Pe litoralul Bulgariei, intr-un hotel de trei stele, pentru trei nopti de cazare si demipensiune la Albena, veti plati 59 de euro de persoana. In plus, unitatile de cazare ofera o serie de facilitati in ceea ce priveste familiile cu copii.
De exemplu, cazarea pentru primul copil intre 2 si 12 ani, in camera cu doi adulti, este gratuita. Daca veti alege Grecia, in aceasta perioada, pentru un circuit de opt zile si sapte nopti de cazare cu mic dejun, pranz traditional de Paste si transport cu autocarul Salonic - Valea Tembi - Delfi - Atena - Termopile - Meteora, veti plati aproximativ 300 de euro. (Andreea Stefan)