Cautare

2876 de rezultate pentru "taxa auto" (3.56 secunde)
Fara a primi indicatii de la functionarii care se ocupa de solutionarea dosarelor de inmatriculare a masinilor, multi posesori de autovehicule nu stiu ca isi pot reduce taxa printr-o simpla declaratie pe propria raspundere referitoare la numarul de kilometri rulati.
Taxa Auto se transforma in Timbru de Mediu Taxa de prima inmatriculare auto va fi inlocuita cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi si poluante vor plati mai mult, iar detinatorii de vehicule noi vor plati mai putin sau chiar deloc in cazul masinilor hibride electrice, a anuntat premierul Victor Ponta.
ale pietei auto sunt inregistrate anual prin programul "Rabla". In ciuda acestui program si a taxei de poluare introduse de guvern, parcul auto din Oltenia s-a invechit considerabil in ultimii ani.
Guvernul discuta impunerea taxei auto la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 iulie 2008, cu un cuantum redus cu 30%, si restituirea unei diferente din banii deja dati de proprietari, dar esalonat pe mai multi ani, pentru a evita returnarea unei sume totale de 750 milioane euro.
Din acest an, agentii economici din industria lemnului sunt obligati de guvern sa plateasca o dubla taxa de mediu de cate 3% din valoarea de cumparare a lemnului, respectiv de vanzare a cherestelei obtinute prin prelucrarea acestuia.
Creste si impozitul pe mijloace de transport, cea mai recenta HG instituind o taxa anuala in functie de cilindreea motorului masinii, motocicletei sau utilitarei.
Primaria Craiova pregateste un nou proiect de hotarare a consiliului local, care sa permita acordarea gratuita a vinietei celor care si-au platit deja taxa de parcare.
Mai sunt doua saptamani si va intra in vigoare noua taxa de poluare. Cu toate acestea, multi romani nu stiu exact pentru care dintre masini se va percepe taxa. ... Taxa va fi platita inclusiv pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007.
CEZ, EON, Enel si Electrica Furnizare SA cumuleaza facturile de curent electric cu taxa radio-TV, desi acest lucru nu este legal. ... Reteta CEZ de cumulare a facturilor de curent cu taxa radio-TV este aplicata de toti furnizorii de energie electrica din Romania.
Pe 31 martie expira termenul pana la care persoanele fizice si juridice din Craiova isi pot achita taxa de parcare pe anul 2012 pentru autovehiculele pe care le detin, primind cu aceasta ocazie si un autocolant, numit vinieta de parcare.
In acest sens, de-a lungul timpului, Guvernul a adoptat diverse initiative, mai mult sau mai putin controversate, una dintre ele fiind si taxa timbrului de mediu. In general, taxa pentru poluarea produsa mediului de catre autovehicule trebuie sa constituie o componenta importanta a politicilor de protectie a mediului.
Taxa auto de prima inmatriculare in Romania a autovehiculelor de import sau fabricate in tara continua sa bulverseze pe toata lumea. Recent, Comisia Europeana a anuntat ca va da in judecata Romania daca nu elimina aceasta taxa, care este anticoncurentiala si contravine regulilor aplicate in UE.
Scrisoarea de notificare este prima masura legala care poate fi luata in cazul in care un stat membru UE aplica o taxa discriminatorie fata de restul produselor din cadrul statelor membre.
Plata TAXEI AUTO, amanata cu un an Taxa de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 a fost suspendata pentru un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%.
Romania poate fi data in judecata la Curtea Europeana de Justitie pentru taxa auto, daca Parlamentul nu va adopta "cat de repede posibil" un proiect de lege in conformitate cu legislatia UE, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene.
Guvernul a dovedit ieri ca nu-i pasa nici cât negru sub unghie de motiunea „Anulati taxa de prima înmatriculare!“, adoptata marti cu o larga majoritate de Camera Deputatilor.
Taxa vamala unica de 20% Gheorghe Caruz s-a aratat nemultumit ca nu exista o taxa vamala unica, singura care ar putea impiedica evaziunea fiscala din domeniu. „In prezent, se plateste o taxa vamala situata intre 0 si 45%.
Taxa pentru intretinerea locurilor de veci urmeaza sa fie modificata incepand din 2007. ... Craiovenii ar putea plati mai putin, din ianuarie 2007, pentru taxa de intretinere a locurilor de veci.
Incepand de anul viitor, proprietarii de restaurante si baruri vor plati bugetului local o taxa pentru eliberarea sau vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica, in suma de pana la 3.000 de lei noi, adica 30 de milioane de lei vechi.
In privinta acestei controversate taxe unii analisti sustin ca pentru transformarea ei in taxa de mediu, incepand cu data de 1 iulie a.c.
google-analytics.com