Cautare

536 de rezultate pentru "nelu barsan transporturi" (6.34 secunde)
Din 2004, de cand Rusia a inceput procesul de repatriere al combustibililor nucleari uzati, au fost efectuate 16 transporturi din Letonia, Cehia, Polonia, Vietnam, Libia, Germania, Ungaria si Uzbekistan.
"Realizarea acestui obiectiv de investitii are ca scop imbunatatirea eficientei in transporturi de la si spre Portul Constanta, evitarea traversarilor zonelor orasenesti si realizarea legaturii directe intre cele doua zone, de Nord si Sud ale portului.
Valoarea estimata a proiectului se ridica la 122 milioane de euro, sursele de finantare ale investitiei fiind Fondul European Regional de Dezvoltare, in proportie de 69,25%, si bugetul statului in proportie de 31,75% prin Programul Operational Sectorial - Transporturi pentru perioada 2007-2013.
Comisarul european pentru transporturi, vicepresedintele Antonio Tajani, a subliniat ieri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute dupa vot, ca "aceste reglementari vor aduce pana in 2020 economisiri de peste 20 de miliarde de euro (…) Vom face tot posibilul ca procesul de reforma sa inceapa inainte de 2012 si vom fi atenti ca procesul de adoptare sa fie eficient".
Numarul somerilor din Romania ar putea ajunge anul acesta la un milion, numai din constructii, transporturi, textile, agricultura si industria alimentara provenind peste 400.
Comisia Europeana solicita Ministerului Transporturilor si Infrastructurii taxa de drum pentru Coridorul IV PanEuropean de transport rutier, care cuprinde tronsoanele Constanta - Bucuresti - Timisoara - Arad - Nadlac, iar cererile de finantare pe POS-T trebuie sa aiba in vedere aceasta politica.Ministrul transporturilor si infrastructurii (MTI), Radu Berceanu, s-a intalnit marti cu o delegatie a Comisiei Europene, condusa de responsabilul pentru Romania al Directiei Generale de Politici Regionale a Comisiei Europene, Anastassios Bougas, precum si cu reprezentanti ai Bancii Europene de Investitii (BEI).Oficialul european a adus in discutie problema taxarii pentru Coridorul IV PanEuropean de transport rutier, care cuprinde tronsoanele Constanta - Bucuresti - Timisoara - Arad - Nadlac, varianta care ar trebui sa fie luata in calcul inca de la lansarea investitiei respective, iar cererile de finantare pe POS-T trebuie sa aiba in vedere aceasta politica.Radu Berceanu le-a precizat reprezentantilor Comisiei Europene prioritatile investitionale ale Romaniei in transporturi, mentionand faptul ca obiectivul major al mandatului sau este dezvoltarea Coridorului IV Pan-European.De asemenea, acesta a punctat faptul ca MTI a facut toate demersurile necesare pentru finalizarea autostrazii Bucuresti - Constanta, urmand sa se discute si reducerea termenului de realizare a centurii Constantei.Ministrul Radu Berceanu a precizat ca tronsonul de autostrada Nadlac - Sibiu este alta prioritate, tronsonul Arad - Timisoara si centura Aradului fiind in constructie, iar celelalte parti ale acestei autostrazi sunt in stadiul de pregatire, lucrarile pentru realizarea lor urmand sa inceapa pana in anul 2010.In acest sens, pentru interconectarea intregului Coridor IV PanEuropean trebuie "atacate" lucrarile de constructie la inelul de centura Bucuresti si la partea de autostrada Pitesti - Sibiu.Proiectele POS-T trebuie sa aiba prioritateStrategia pentru autostrazi vizeaza acordarea catre acelasi constructor nu numai a unei concesiuni pentru construirea unei sectiuni de autostrada, dar si a dreptului de a opera alta sectiune existenta.
00, la Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale -CERONAV se va desfasura Conferinta Regionala "Responsabilitatea Sociala Corporativa-Gestionarea Fenomenului de Piraterie" la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, ai Comisiei Parlamentare NATO, dar si ai unor entitati private din domeniul shippingului autohton cum ar fi Gheorghe Bosanceanu, presedintele Histria Group sau oficiali ai Agentiei de Shipping Barklav, a aratat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, dr.
Valentin Preda coordoneaza Directia Afaceri Europene si Relatii Internationale, precum si Serviciul de Relatii cu Parlamentul, ONG-urile si Sindicatele din cadrul Ministerului Transporturilor, precum si opt institutii din subordinea MT printre care si Institutul de Cercetari in Transporturi.
Plasticul care creste in copaci Dependenta omenirii de petrol nu tine doar de nevoia de energie si transporturi. Materialele plastice se fac, de asemenea, din petrol, iar gasirea unei alternative la acestea este una dintre cele mai greu de rezolvat probleme din prezent.
Potrivit Ministerului Transporturilor, in cadrul sedintei respective s-a stabilit ca Sub-Grupul de Lucru va propune conducerii Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, ca Serviciul Politiei Transporturi si Directia Politiei Rutiere sa organizeze actiuni specifice de prevenire si informare a conducatorilor auto in zona trecerilor la nivel cu calea ferata.
Primaria nu are atatia bani", a declarat Ion Dedu, directorul Directiei de Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei.
Majoritatea cetatenilor care in prezent sunt angajati ai firmelor doljene provin din Turcia si Republica Moldova si isi desfasoara activitatea in domenii ca transporturi, constructii si servicii.
La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru, prezent la lansarea cursei experimentale, a spus ca in luna septembrie pot incepe transporturi RO-LA regulate.
Fondurile provin de la Consiliul Judetean (CJ) Dolj, dar autoritatile judetene asteapta Programul Operational Sectorial pe Transporturi pentru a accesa banii europeni necesari modernizarii pistei aeroportului.
Constructia Nabucco este programata sa inceapa anul viitor, iar primele transporturi de gaze ar putea avea loc in 2014-2015.
Cu toate acestea, exista surse de incredere care ne-au confirmat faptul ca atat Elluchian Magardici, inspector in cadrul Compartimentului Autorizari si Atestari, impreuna cu Marian Butnaru, detin o afacere, cu sediul chiar in incinta ARR-ului, unde functioneaza un punct de lucru al Xel Import-Export SRL Constanta - Centru de formare si perfectionare in transporturi rutiere.
54 - 57 de milioane (Capital) - turism, imobiliare, transporturi, distributie produse petroliere; Familia Tudor - 18 - 19 milioane (Forbes) - turism, industrie;
Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Proiectari in Transporturi (IPTANA) la cererea Ministerului Transporturilor si citat de Agerpres, studiu dedicat construirii in perspectiva a unei retele de autostrazi, Romania ar fi trebuit sa aiba in prezent circa 3.200 de kilometri de autostrada, daca ar fi aplicat proiectele elaborate de singurul institut de profil de la acea vreme, la un an dupa ce "functiile supreme in stat", fusesera preluate de Ceausescu.
Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, angajatorii care au recurs la acest tip de disponibilizari activeaza in domenii precum fabricarea textilelor, a produselor de imbracaminte, transporturi sau fabricarea de masini, utilaje si echipamente.
El a adaugat ca secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru, directorul general al Autoritatii Rutiere Romana, Iancu Craciunoiu, si directorul Directiei Generale de Transporturi Rutiere din cadrul ministerului de resort, Sorin Sarbu, reprezinta un grup de interese pentru firmele de transport neautorizate.
google-analytics.com