Amenintarea social-democratilor cu motiunea de cenzura se va concretiza joi, daca Executivul nu va raspunde cu un punct de vedere pozitiv in legatura cu legea pensiilor initiata de PSD. Deputatul PSD Ioan Cindrea a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca social-democratii asteapta pana miercuri un punct de vedere oficial al Guvernului asupra proiectului de lege privind majorarea punctului de pensie, urmand ca joi sa introduca o motiune de cenzura daca raspunsul Executivului va fi considerat nesatisfacator.
Cindrea a mentionat ca PSD il someaza pe presedintele Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, sa reintroduca de urgenta pe ordinea de zi de luni a Comisiei proiectul de lege privind majorarea punctului de pensie. Social-democratul a mai spus ca, daca proiectul de lege nu va fi discutat in plen, saptamana care urmeaza, PSD va "forta" declansarea unei sesiuni parlamentare extraordinare a Camerei Deputatilor. "Daca solutiile financiare prezentate de Guvern nu ne vor satisface, vom depune o motiune de cenzura pe tema pensiilor", a adaugat deputatul PSD, precizand ca textul motiunii este deja redactat si ca va fi discutat luni, in sedinta Biroului Permanent National al partidului.
Liderii PSD au discutat miercuri cu premierul Calin Popescu-Tariceanu si cu ministrii Paul Pacuraru si Varujan Vosganian pe tema proiectului social-democrat privind majorarea punctului de pensie, insa nu au ajuns la nicio concluzie, membrii Guvernului anuntand ca pentru moment nu exista resursele bugetare necesare. Inca de miercuri, PSD a amenintat cu depunerea unei motiuni de cenzura. Principalele prevederi ale proiectului depus de PSD sunt majorarea punctului de pensie de la 31 la 45%, dublarea pensiilor agricultorilor prin marirea de la 0.25 la 0.50% pe an a punctului de pensie si introducerea pensiei minime garantate, la o valoare de aproximativ 165 de lei. (C.C.)