Cautare

3717 de rezultate pentru "mihai eminescu c tre veronica" (3.14 secunde)
Adevarul despre cum a murit Mihail Eminescu, ucis la comanda (Autor: Mircea Puscasu) Istoria oficiala a vietii lui Mihai Eminescu a impus un sablon convenabil.
Iubirea dulce si duruta Mihai Eminescu -Veronica Micle, numai moartea i-a despartit. ... Sorina Severin) Oare cum ar fi aratat poeziile lui Mihai Eminescu daca nu ar fi fost inspirat de Ingerul Blond, asa cum o alinta poetul pe cea care i-a furat inima pentru totdeauna, Veronica Micle?
Astazi, 15 ianuarie, se implinesc 169 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu. De-a lungul vietii, poetul si ziaristul Mihai Eminescu a trecut prin fel de fel de orase din Romania.
Mihai Eminescu - geniul pustiu al culturii nationale, un model de simtire romaneasca (Autor: Razvan Moceanu) Luni, 15 ianuarie 2018, se implinesc 168 de ani de la nasterea poetului nostru national, Mihai Eminescu, jurnalist si prozator, dramaturg si ganditor, ales post-mortem membru al Academiei Romane.
In dimineata zilei de 29 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu politisti din cadrul Sectiei 5, Inspectoratului de Politie Judetean Cluj si Serviciului Special de Interventie Rapida, cu sprijinul informativ al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, au efectuat perchezitii domiciliare la 8 adrese din Bucuresti.
Despre ras-crucile lui Eminescu (Autor: ... - Ce inseamna Eminescu pentru cultura romaneasca (Constantin Radulescu- Motru, Ce inseamna Eminescu pentru cultura romaneasca? ... - Un exemplu pentru viitoarea cultura romaneasca, iata ce insemneaza pentru noi Eminescu. Din ce s-a inspirat Eminescu?
Articolele ziaristului Eminescu, atat de actuale / curentul / George Roncea - Nimic nu e mai periculos pentru constiinta unui popor decat privelistea coruptiei si a nulitatii recompensate, scria ziaristul Mihai Eminescu in urma cu peste 130 de ani, atat de actual si astazi.
Ziua Culturii Nationale, celebrata in intreaga lume Ziua de nastere a marelui poet roman Mihai Eminescu a fost declarata in 2010 "Ziua Culturii Nationale".
Marti, 15 ianuarie, se implinesc 163 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu. La 163 de ani de la nasterea "Poetului nepereche", cum l-au numit unii critici, sau "ultimul romantic", cum l-au definit altii, steaua lui Eminescu inca lumineaza literatura romana.
• In cadrul evenimentului vor fi citite poezii de Mihai Eminescu, Lucian Blaga si George Bacovia, in prezenta scriitorului si traducatorului Hans Bergel. ... traducerea in portugheza a primelor trei strofe din poezia "Floare albastra", de Mihai Eminescu.
Societatea Matei Basarab, spiritul national si francmasoneria Eminescu a fost etichetat drept nebun, sifilitic, alcoolic, pericol public, atentator la adresa regelui, reactionar, paseist, antisemit, xenofob, nationalist sovin etc.
A aduce vorba de Eminescu, fie si de ziua sa de nastere, 15 ianuarie, incepe sa devina, pentru unii, un fapt anacronic, demodat, desuet, iar pentru altii ceva oarecum stanjenitor.
O astfel de tinta comuna multora este Mihai Eminescu; ... Dupa Calin Vlasie, poet si eseist, (il cunoasteti, nu?), Eminescu este „modelul ideal al unei culturi anistorice“, este „primul antisemit, primul antiliberal“ si „a facut compromisuri politice gretoase“.
O astfel de tinta comuna multora este Mihai Eminescu; ... Dupa Calin Vlasie, poet si eseist, (il cunoasteti, nu?), Eminescu este „modelul ideal al unei culturi anistorice“, este „primul antisemit, primul antiliberal“ si „a facut compromisuri politice gretoase“.
Este riscant, in ziua de azi, sa scrii ceva despre Eminescu. ... Eminescu a fost botezat in fel si chip: ... Riscul de a mai scrie despre Eminescu este, de fapt, dublu: ... Din aceste motive subiectul nu este Eminescu; ... Zilele Eminescu - inventie contemporana - sint cu totul altceva.
Se scrie oare si despre, de exemplu, Eminescu, savarsit din viata la 15 iunie 1989? Sau, mai de-a dreptul spus, mai e loc in ziare si de Eminescu?
Cand Titu Maiorescu ii scria cuiva, la un moment dat, ca "Eminescu inca traieste", Eminescu inca traia, dar viata lui se afla in mare cumpana. ... Pentru ca Eminescu inca traieste si azi, la peste 118 ani de la stingerea sa din viata.
Omorarea cu parul a poetului Eminescu (Autor: Lucian Avramescu) Parastasul la 165 de ani de la nasterea lui Eminescu a dat prilejul renasterii tuturor nulitatilor.
Nici vorba sa inclin spre tabara literatilor care l-au denumit pe Eminescu "cadavrul din dulapul culturii romane". ... Pentru ca prin "bulgaroi" Eminescu ii viza pe compatriotii Bratieni (familie al carei numei vine de la brat- frate, in lb.
Pare cel putin bizar faptul ca, intr-un ziar obisnuit, se publica articole despre Eminescu. ... Dupa parerea aproape unanima a marilor personalitati ale spiritualitatii romanesti, Eminescu este, dintr-un anumit punct de vedere si intr-o mare masura, un model de netagaduita, certa si complexa valoare.
google-analytics.com