Cautare

470 de rezultate pentru "inundatii" (5.21 secunde)
Mergand nervos la inundatii, mai lipsea doar dosul de palma adresat celor nemultumiti. Apropo - nimeni nu a discutat despre absurdul replicii date de Basescu acelei profesoare disperate de la tara, care ii reprosa ca i s-a taiat salariul cu 25%.
In Germania, cam 90% din suprafata pe care o cultivau cu legume in Bavaria a fost afectata de inundatii si nu o mai cultiva anul asta.
Deputatul Stelian Dutu a declarat sambata, 14 mai a.c., in cadrul unei conferinte de presa, ca in contul deschis de Partidul Democrat la nivel national, cont destinat persoanelor afectate de inundatii, democratii constanteni au depus peste 30 de milioane de lei si ca se asteapta strangerea a inca 50 de miliaone de lei.
Cei care vehiculeaza acest scenariu se raporteaza la nemultumirile recent exprimate de Traian Basescu fata de modul in care Executivul a gestionat criza provocata de inundatii si cea din domeniul sanatatii si la reactia extrem de prudenta a liberalilor - care s-au multumit sa inregistreze criticile lui Basescu in capitolul "critici constructive”:
Produs politic al platourilor de televiziune, Ponta a trecut prin lume ca-n scena cu barca de la inundatii, plutind fara sa inteleaga despre ce este vorba.
Cu privire la inundatii, ministrul a declarat ca in calitatea sa de sef al Comitetului National de Situatii de Urgenta si-a indeplinit toate obligatiile, cu exceptia celei privind coordonarea informarii opiniei publice.
Cartea neagra a unui Guvern neputincios”, analiza prezentata de PSD se axeaza pe "dictatura presedintelui Basescu”, interpretare in care "esecurile” Guvernului Tariceanu (punerea in pericol a integrarii europene, aruncarea in criza a sistemului de sanatate, proasta gestionare a crizei provocate de inundatii, recalcularea pensiilor inainte de a asigura finantarea necesara, etc) sunt puse pe seama presedintelui Traian Basescu - "nasul” actualului Executiv si cel care "controleaza” 80 la suta dintre ministri in opinia liderilor PSD.
“Probabil ca nu am fi avut inundatii de asemenea dimensiuni nici in Caras-Severin, nici in Timis, daca Talpes nu ar fi dat selectiv bani pentru primariile pesediste, pentru ca primarii sa-si cumpere Nubira.
N-au fost destule inundatii in Banat, nu este indeajuns ca nu sint medicamente, a fost greva celor de la CFR, abia am reusit sa punem oamenii in judete si sa mearga totul bine si facem anticipate...
Tariceanu a subliniat ca, “din cauza coruptiei pesediste, nu mai sunt bani pentru spitale si medicamente, pentru salariile profesorilor si nici pentru agricultura ori pentru reconstruirea zonelor afectate de inundatii“.
Astfel ieri, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a anuntat ca partidul sau a initiat un proiect de lege ce va fi inaintat luni, in care se propune preluarea de la Loteria Nationala a sumei de 900 de miliarde de lei pentru actiunile de reconstructie dupa inundatii, suma rezervata pentru anumite lucrari de consolidare la Stadionul “Lia Manoliu“.
Acelasi Geoana si-n aceeasi zi l-a criticat vehement pe Tariceanu si pentru intentia de a conveni, cu organismele financiare internationale, un deficit bugetar mai mare (tinind cont de pagubele produse de inundatii) - atitudine stupefianta de-a dreptul atata vreme cat tot Mircea Geoana declara, cu doar doua zile mai devreme:
„Eu sunt convins ca se va face si o sesizare a Curtii Constitutionale, deoarece este nefiresc acest atac frontal la Constitutie“, a adaugat Vacaroiu. Senatorii au votat in cadrul sedintei de plen convocarea premierului Calin Popescu-Tariceanu pentru a prezenta o informare despre inundatii.
Anuntul premierului Calin Popescu-Tariceanu de a prezenta o declaratie de politica generala privind reconstructia Romaniei dupa inundatii, pentru care Guvernul isi asuma raspunderea politica in Parlament, i-a incurcat chiar si pe unii colegi de partid, care dovedesc ca nu prea stiu procedurile parlamentare in aceste cazuri.
In al doilea rand, desi se bucura de „sprijinul total” al colegilor sai de partid, curentul pro-Stolojan este atat de puternic incat Tariceanu a fost nevoit sa-i faca loc actualului consilier prezidential in agenda sa incarcata de inundatii - ba chiar in regim de urgenta, am putea spune, din moment ce intalnirea se va consuma astazi, conform anuntului facut de secretarul general al PNL, Dan Motreanu.
"Premierul a avut o misiune extrem de dificila, peste care s-au suprapus crizele produse de inundatii, fapt care i-a subminat relatiile in acordul cu FMI.
Ajutorarea sinistratilor din judetele afectate de inundatii provoaca dispute si certuri intre politicienii botosaneni.
Boc a precizat ca la sedinta de luni a Consiliului National de Coordonare al Aliantei s-a stabilit ca acest calendar sa cuprinda atat masuri care tin de integrarea europeana si refacerea tarii dupa inundatii, cat si masuri politice.
El a afirmat ca actualii guvernanti „si-au adus aminte abia dupa doua saptamani ca in tara sunt inundatii“, pentru ca aveau alte treburi, cum ar fi organizarea de alegeri anticipate.
primul viza decolmatarea unui canal care punea localitatea in pericol in eventualitatea unor inundatii, iar cel de-al doilea se referea la realizarea unui complex sportiv modern pentru grupul liceal din localitate.
google-analytics.com