Fostul consilier prezidential, Ioan Talpes, a decis ca afirmatiile facute la adresa sa de catre Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, reprezinta un motiv suficient pentru a-l actiona pe acesta in judecata.

Criza inundatiilor si cautarea vinovatilor pentru pagubele materiale produse au condus la replici dure din partea lui Sorin Frunzaverde la adresa senatorului independent de Caras-Severin, Ioan Talpes.
Acesta a anuntat ca il va da in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin pentru declaratiile facute de acesta la adresa lui in cursul lui mai.
“Nu consider ca este o disputa intre dl. Frunzaverde si persoana mea, consider doar ca fiecare, oricine ar fi, trebuie sa-si sustina spusele, cu atat mai mult cu cat ceea ce a declarat nu corespunde realitatii si poate sa creeze o imagine falsa si sa aduca pagube, nu numai de imagine, persoanei pe care a vizat-o“, si-a motivat Ioan Talpes gestul.
El a precizat ca a luat legatura cu un avocat pentru a pune la punct ultimele detalii privind actiunea in justitie. Talpes considera ca de la data la care Frunzaverde a facut afirmatiile respective la adresa lui ar fi existat destule posibilitati ca acesta sa recunoasca faptul ca a gresit.
“Este onorabil sa recunosti, cine nu face acest lucru trebuie, pana la urma, sa isi asume declaratiile“, a mai spus el.

Donatii pentru sinistrati

Ioan Talpes a declarat ca ii va cere lui Frunzaverde “niste daune materiale“, care vor fi dirijate spre cei care au avut de suferit de pe urma calamitatilor din aprilie-mai 2005. “Cred ca pentru Domnia sa, un miliard este suma“, a precizat senatorul.
Originea conflictului sta in afirmatiile facute la 10 mai 2005, dupa inundatiile care au afectat judetul Caras-Severin, cand presedintele Consiliului Judetean, Sorin Frunzaverde, a afirmat public: “Probabil ca nu am fi avut inundatii de asemenea dimensiuni nici in Caras-Severin, nici in Timis, daca Talpes nu ar fi dat selectiv bani pentru primariile pesediste, pentru ca primarii sa-si cumpere Nubira. Banii, care nu erau de la Talpes de acasa si nici ai Guvernului, au fost dati direct primariilor in loc sa facem diguri, de care iata cata nevoie aveam“. Ulterior, Frunzaverde a precizat ca cele spuse de el au fost gresit intelese, esenta celor afirmate de el fiind ca “decat sa fi dat bani direct comunelor, mai bine aceste fonduri erau alocate pentru amenajarile hidrotehnice“.