Cautare

68672 de rezultate pentru "il" (2.35 secunde)
Coalitia aflata acum la guvernare incearca sa-si puna oamenii in fruntea institutiilor descentralizate.
Presedintele Traian Basescu a participat ieri la lansarea oficiala a campaniei nationale de strangere de fonduri pentru ajutorarea populatiei afectate de cataclismul care a lovit Asia de Sud-Est, campanie initiata de compania McDonald’s Romania, sub patronajul presedintelui Romaniei si intitulata “Un Tsunami pe care-l putem opri“.
In acest caz, PSD il va critica pentru ca nu a fost in stare sa gestioneze treburile tarii, dar timp de un an PSD nu va incerca sa revina la guvernare, ci ar putea vota in favoarea investirii unui Executiv al Aliantei PNL-PD, chiar minoritar.
“Partidul Umanist nu se va crampona de putere si nu va fi factorul care va declansa o criza politica in Romania“, a declarat joi seara presedintele PUR, Dan Voiculescu, la o emisiune a postului public de televiziune.
Guvernul a atribuit ieri majoritatea posturilor de prefecti. Astfel, Partidul National Liberal a obtinut 18 posturi, Partidul Democrat 14, iar UDMR patru, in urma nominalizarilor ramanand sase posturi, dintre cele 42, neocupate inca.
Liberalul Radu Bud a fost numit ieri, prin hotarire de guvern, in functia de prefect al judetului Satu Mare. Desi era cotat doar cu a treia sansa, Radu Bud a reusit sa-l determine pe premier sa-l numeasca prefect in baza relatiilor pe care le are cu seful Guvernului.
Mai mult, daca tot a aflat ca si Martin este pasionat de tenis, Culetu a afirmat, amuzat, ca poate il invita pe acesta la o partida.
Sistemul pensiilor este extrem de discriminatoriu, iar PSD, prin pozitia adoptata, arata ca prefera sa se mentina o astfel de discriminare decat sa se inceapa rapid corectarea situatiei, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului.
Motivul sesizarii facute de Adrian Nastase il reprezinta declaratiile facute de presedintele Traian Basescu in cursul saptamanii trecute, care sunt considerate de Adrian Nastase drept “afirmatii care depasesc atributiile constitutionale“ ale presedintelui Romaniei.
Ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, a declarat sambata seara, la instalarea in functie a prefectului UDMR de Bistrita-Nasaud, ca situatii de tipul celei in care protagonist a fost PUR ar putea fi evitate, in conditiile in care coalitia aflata la guvernare ar avea un regulament de functionare.
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a primit, sambata, la Cotroceni, o delegatie de consilieri din Congresul American, coordonati de Ron Asmus, director pentru Europa al “German Marshall Fund“ (GMF).
Instalarea noilor prefecti in majoritatea judetelor si in Capitala s-a facut sambata, cu tot cortegiul de declaratii si de angajamente din partea reprezentantilor Guvernului in teritoriu.
“In ceea ce priveste relatia cu Guvernul, il lasam sa se manifeste o perioada, sa vedem cum se comporta cu administratiile judetene, dupa care vom lua o decizie“, a mai spus Gavril Marza.
Fostul presedinte PNL Valeriu Stoica a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca pentru el Dinu Patriciu este “o enigma“.
Un alt principiu interesant il reprezinta cel al separarii functiilor de conducere in cadrul partidului de functiile guvernamentale. “Trebuie sa se evite cumulul de functii la nivelul partidului si la nivel guvernamental“, a tinut sa precizeze Stoica.
Instalarea noilor prefecti da dureri de cap Guvernului Tariceanu. Scandalul din Covasna ia amploare dupa numirea unui prefect maghiar. Si in alte zone apele sunt tulburi:
Noul prefect al judetului Satu Mare, Radu Bud, a fost instalat oficial in functie simbata, in cadrul sedintei Comisiei Consultative la care a participat ministrul UDMR al Tehnologiei si Comunicatiei, Nagy Zsolt.
Dupa consultarea cu liderii din teritoriu, presedintele Partidului Umanist din Romania, Dan Voiculescu, a anuntat ca formatiunea pe care o conduce va ramane la guvernare.
Potrivit prim-vicepresedintelui Partidului Romania Mare, Corneliu Ciontu, in actualul context politic un lucru pozitiv ar fi implementarea unei distinctii intre puterea legislativa si cea executiva.
Simbata, cu ocazia instalarii in functie de catre ministrul Comunicatiilor ºi Tehnologiei Informatiei, Nagy Zsolt, in calitate de imputernicit al Guvernului Romaniei, prefectul Radu Bud nu a depus juramintul de credinta.
google-analytics.com