Cautare

1060 de rezultate pentru "educatie" (4.27 secunde)
- Revenirea la salariile bugetarilor inainte de taiere si reducerea CAS in contextul situatiei economice in care se afla tara - Blocajul parlamentar si consecintele acestuia - Romania in an electoral - Reforma in educatie si sanatate - Legea impotriva violentei in familie initiata de postul AcasaTV, promulgata de presedinte.
• reprezinta AMR in Congresul Puterilor Locale si Regionale din Europa - Camera Puterilor Locale, Comisia pentru Cultura si Educatie;
* Titus Corlatean - EXTERNE * Corneliu Dobritoiu - APARARE * Daniel Constantin - AGRICULTURA * Mariana Campeanu - MUNCA * Andrei Marga sau Ecaterina Andronescu - EDUCATIE * Dan Nica - INTERNE * Mircea Diaconu - CULTURA * Liviu Voinea - ECONOMIE * Dan Sova - JUSTITIE
Premierul Victor Ponta l-a desemnat ca interimar pe Pop, fost lider sindical in educatie, in prezent ministrul delegat pentru Dialog Social.
In plus, trebuie subliniat ca Romania a fost si este o tara europeana prin istorie, limba, civilizatie, cultura, educatie - prin urmare, nu se pune problema revenirii noastre in Europa, ci in randul Uniunii statelor europene care, la adapostul cortinei de fier ridicate intre ele si ambitiile rusesti, s-au dezvoltat linistite, in timp ce tarile sacrificate gustau din binefacerile comunismului.
S-a jucat cu Guvernele si legile dupa propria dorinta si propriile interese (a initiat informal si a sustinut asumari de raspundere guvernamentala, ocolind procesul democratic, in domenii extrem de importante - de la educatie, la strategii de exploatare a resurselor, la dreptul muncii, legile austeritatii etc.).
Persoanele apartinand minoritatilor nationale au dreptul la educatie, invatamant, cultura si religie in limba materna. Minoritatile vor beneficia de institutii de invatamant particulare, radiouri si televiziuni, in limba materna, si subventii din bugetul de stat.
Prefectul judetului Covasna, Sebastian Cucu, care a avut o intrevedere separata cu ambasadorul SUA, a declarat ca in cadrul discutiei s-au abordat diverse probleme, legate inclusiv de dezvoltarea locala, educatie si relatii interetnice, iar in priveste problemele ridicate de reprezentatii autoritatilor locale si ai comunitatii maghiare, i-a explicat diplomatului american ca toate masurile au fost luate in mod legal, pe baza legii si a deciziilor instantelor judecatoresti, prin urmare nu poate fi acuzat de exces de putere.
Cu informatie, dar fara educatie. Cu avere, dar fara identitate. Cu pretentii, dar fara merite. Cu stomac, dar fara minte.
Departamentele vor fi conduse in urmatoarea perioada de Mihai Tanasescu (politici financiare), Iulian Iancu (industrie, comert), Marian Sarbu (munca), Ecaterina Andronescu (educatie), Ioan Mircea Pascu (aparare), Vasile Dancu (cultura), Ovidiu Natea (agricultura), Sorin Oprescu (sanatate), Ion Neagu (justitie), Adrian Severin (externe), Vasile Puscas (integrare), Rovana Plumb (mediu), Ioan Rus (interne), Dan Nica (transporturi).
“Dincolo de a fi un excelent exercitiu de comunicare, actiunea a fost un act de educatie civica.
buget-finante, transporturi si turism, agricultura, sanatate, munca si solidaritate sociala, educatie si cultura, aparare nationala si administratie publica. Mai mult, Guvernul este abilitat sa emita ordonante in doua noi domenii, respectiv indeplinirea angajamentelor asumate in procesul de integrare in UE si justitie.
Presedintele Traian Basescu a declarat, la acelasi seminar, ca Romania trebuie sa rezolve problema minoritatii rrome, in cazul careia exista aspecte legate de educatie.
In alta ordine de idei, potrivit declaratiilor lui Constantin Fratila, la situatia din invatamant poate fi descrisa drept o „criza grava a scolii romanesti“, iar „raspunsul dat acestei crize profunde de catre actuala majoritate parlamentara de dreapta adunata in jurul lui Traian Basescu este retragerea completa a statului din educatie.
Romania are la dispozitie pentru proiecte de infrastructura, proiecte de mediu, pentru intreprinderi mici si mijlocii, dezvoltare de intreprinderi mici si mijlocii, pentru proiecte de educatie, pentru infrastructura sau pentru cercetare, pentru recalificarea fortei de munca, are 32 de miliarde de euro, din care nu a cheltuit inca nicio jumatate de miliard.
Din Biroul Executiv al PC Zalau mai fac parte Dorel Fechete - prim vicepresedinte, Dorin Gora - secretar general, Tiberiu Marcean - vicepresedinte organizatoric, Vasile Marchis - vicepresedinte economic, Maria Decanovici - vicepresedinte cultura si educatie, Remus Padurean - vicepresedinte resurse umane si Liviu Rad - vicepresedinte relatia cu marile intreprinderi.
Vor fi abordate probleme legate de relatiile bilaterale, de dezvoltarea infrastructurii, de protectia mediului, precum si unele chestiuni legate de cultura sau de educatie.
Ma refer aici nu numai la infrastructura rutiera, ci si la infrastructura din educatie si cea a sistemului sanitar", a afirmat fostul premier.
Confuzia premeditata intre functionarii si birocratia de stat, fata de care populatia poate ca are nemultumiri legitime, pe de o parte, si personalul de specialitate din institutiile vitale ale oricarui stat democratic - spitale, scoli, politie s.a., pe de alta parte pune in pericol serviciile publice (sanatate, educatie, protectia impotriva infractionalitatii) de care beneficiaza inclusiv cei care lucreaza in sectorul privat.
Alianta a decis sa ia bani si de la Serviciile secrete pentru a acoperi gaurile de la Educatie. Conducerea Aliantei D.A.
google-analytics.com