Cautare

338 de rezultate pentru "bixad covasna" (3.48 secunde)
Nu poti insa sa nu fii deranjat cand ajungi in Covasna sau in Harghita si se poarta cu tine ca si cu un hot, cand te simti strain in tara ta, cand nu iti vorbesc, nu te baga in seama, te fac sa te simti in plus.
Aflat prin Covasna, intr-o vizita neoficiala, etnicii maghiari i s-au plans ca odraslele lor nu prea au conditii sa invete limba romana. ... Ce cauta presedintele Basescu in Covasna?
Asa s-a dus sa manance placinte in casa unor cetateni din Covasna. ... Dupa o saptamana, de la Administratia Prezidentiala, ne-a transmis tuturor o apreciere asupra nivelului de trai a celor din Covasna si Hraghita:
Rusandu Lucian (Sfantu Gheorghe - Covasna), A1: ... Bucsi Imre-Laszlo (Sfantu Gheorghe - Covasna), Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei - Satu Mare), Arbitru AVAR:
De altfel, candidatii Uniunii Civice Maghiare (UCM) ocupa toate locurile de pe listele Actiunii Populare la alegerile parlamentare din Harghita si Covasna, in timp ce in Mures, Satu Mare, Salaj si Maramures UCM are candidati doar la Camera Deputatilor pe listele AP.
Conducerea Uniunii Civice Maghiare Covasna a arborat ieri-dimineata, la Sfantu Gheorghe, pe sediul cladirii filialei, un steag al CNS cu panglica neagra, protestand astfel fata de esecul referendumului privind acordarea dublei cetatenii pentru maghiarii din afara Ungariei.
Anul trecut, in decembrie, Organizatia Gheorgheni a Uniunii Civice Maghiare a facut un apel catre consiliile locale din zona sa adopte cat mai repede hotararile de organizare a referendumului pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Tot ieri, Tribunalul Covasna s-a pronuntat impotriva referendumului pentru autonomie teritoriala, initiat de Consiliul Local Ilieni.
Bistrita- Nasaud, Maramures, Arad si Covasna. In plus, UDMR vizeaza si sapte functii de subprefect: in Mures, Harghita, Bihor, Brasov, Hunedoara, Satu Mare si Salaj.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, va avea o discutie cu noul director al SRI, George Maior, pentru a stabili modul in care se poate da curs solicitarii PC, potrivit careia acesta ar trebui sa vina in fata plenului si sa prezinte situatia reala a manifestarilor antiromanesti din Harghita, Covasna si Mures.
In cadrul discutiilor, Ferenc Gyurcsany i-a cerut omologului sau roman sa sprijine deschiderea unui Consulat general al Ungariei in judetul Covasna.
Premierul a recunoscut ca se consulta cu Traian Basescu, in special in stabilirea modului de abordare a unor chestiuni mai sensibile, cum a fost cazul numirii prefectului de Covasna.
Radu Berceanu - senator si deputat FSN si PD de Dolj, Frunda Gyorgy - deputat si senator UDMR de Mures, Markó Béla - senator UDMR de Mures, Ion Solcanu - senator FSN, PDSR, PSD de Iasi, Karoly Szabo - senator UDMR de Satu Mare, Doru Ioan Taracila - senator FSN, PDSR, PSD de Calarasi, Verestoy Attila - senator UDMR de Harghita, precum si Ioan Bivolaru - deputat FSN, PDSR, PSD de Neamt, Karoly Kerekes - deputat UDMR de Covasna, Adrian Nastase - deputat FSN, PDSR, PSD de Bucuresti, Bogdan Niculescu-Duvaz - deputat FSN, PD, PSD de Tulcea, Adrian Severin - deputat FSN, PD, PDSR, PSD de Bucuresti, Attila Varga - deputat UDMR de Satu Mare, Adriean Videanu - deputat FSN si PD de Teleorman.
COVASNA Senat Albert Almos (UDMR) - 55,62% Bokor Tibor (UDMR) - 68,6 % Camera Deputatilor Edler Andras (UDMR) - 67 % Marton Arpad (UDMR) - 56,29 % Olosz Gergely (UDMR) - 78 % CLUJ Senat Mihail Hardau (PD-L) - 50,23 % Camera Deputatilor Daniel Buda (PD-L) - 51,27 % Adrian Gurzau (PD-L) - 50,33 % DOLJ Senat Mircea Geoana (PSD) - 64,22 % Lia Olguta Vasilescu (PSD)- 62,91% Camera Deputatilor Ion Calin (PSD)- 59.45% Valeriu Zgonea (PSD) - 63.71 Claudiu Manda (PSD) - 65.32 % Petre Petrescu (PSD) - 57.68 % MEHEDINŢI Camera Deputatilor Doinita Mariana Chircu (PDL) - 51,19 %
Potrivit lui Boc, in majoritatea judetelor aceste protocoale au fost deja incheiate sau sunt aproape de finalizare, cu exceptia a sapte cazuri - intre care Arad, Harghita, Covasna, Alba, Maramures - unde mai exista inca probleme, care se vor rezolva in perioada urmatoare.
Cine aduce voturile pentru USL Potrivit datelor primite din teritoriu, niciun judet - exceptie Harghita si Covasna, nu a raportat un procent mai mic de 50% pentru USL.
Singurul candidat pentru functia de presedinte al PSD Covasna, Adrian Vlad Casunean, care conduce organizatia judeteana de 13 ani, a fost reales vineri seara cu unanimitate de voturi.
Harghita, Covasna si Mures. Cum insa Romania este patria scenariilor, nu lipsesc nici vocile care sustin ca ar fi posibil ca UDMR, la intelegere cu Traian Basescu, sa forteze nota doar, doar o cadea cabinetul Tariceanu.
Parerea personala a senatorului UDMR din Covasna este ca acum prioritatea o reprezinta proiectul de lege a minoritatilor nationale, si Uniunea trebuie sa se concentreze pe aceasta problema.
Corneliu Ciontu a declarat ca pentru constituirea acestui partid a strans 38 de mii de semnaturi si ca formatiunea politica va avea filiale in toate judetele, inclusiv Covasna si Harghita.
Dupa cum se stie, CNS vrea ca regiunea de dezvoltare in care sunt incluse si cele trei judete cu populatie predominant maghiara - Harghita, Covasna si Mures - sa nu mai fie „infestata” de prezenta unor judete unde romanii sunt majoritari, in viziunea fratilor minoritari o asemenea fapta diminuand pe nedrept ponderea maghiarilor.
google-analytics.com