Grupurile de interese care au fost sustinute de Guvernul Nastase ii fac probleme si Cabinetului Tariceanu. Premierul a declarat joi seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca le-a atras atentia colegilor sai ministri sa fie extrem de precauti fata de anumite grupuri economice care au primit sprijin in regimul politic trecut si care incearca sa-si mentina favorurile obtinute si in prezent.
“Exista demersuri in acest sens din partea anumitor grupuri de interese, pentru a capata sprijin si influenta“, a spus Tariceanu. “Ministrii si primul-ministru au datoria sa faca politici publice in folosul cetatenilor si nu in folosul grupurilor de interese“, a asigurat seful Executivului.
De altfel, chiar presedintele Traian Basescu a atras atentia cu privire la eventuale presiuni ce ar putea fi exercitate de unele grupuri de interese economice asupra Guvernului.

Colaborare intre Palate

In legatura cu relatia stabilita intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni, Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca opinia publica nu va fi martora unor “contre“ intre el si presedintele Traian Basescu, intrucat amandoi lucreaza la un proiect comun de combatere a saraciei.
“Nu sunt in competitie cu presedintele Traian Basescu. El nu are nici o influenta in deciziile Executivului, cu toate ca are preocupari legitime, ca presedinte“, a afirmat Tariceanu.
Premierul a recunoscut ca se consulta cu Traian Basescu, in special in stabilirea modului de abordare a unor chestiuni mai sensibile, cum a fost cazul numirii prefectului de Covasna. Tariceanu a dorit insa sa adauge ca relatia dintre primul-ministru si presedintele Romaniei nu va fi cea pe care cetatenii au cunoscut-o in ultimii patru ani. “Eu si Traian Basescu nu suntem intr-o competitie. Lucram impreuna intr-un proiect politic care inseamna o Romanie pentru romani, in care oamenii sa fie mai prosperi“, a declarat seful Executivului.
Tariceanu a adaugat ca in nici un caz nu vor avea loc divergente intre el si Traian Basescu, asa cum au existat intre premierul Adrian Nastase si presedintele Ion Iliescu, despre care a afirmat ca “timp de patru ani au fost doi oameni politici intr-o competitie permanenta, care nici azi nu a fost transata“.