Cautare

338 de rezultate pentru "bixad covasna" (3.90 secunde)
Conform infirmatiilor aparute in presa, in data de 22 octombrie 2008 pretedintele organizatiei de tineret a PDL din judetul Covasna s-a aratat contrariat de preocuparea senatorului Eckstein pentru drepturile cuplurilor intre persoane de acelati sex.
Presedintele Uniunii Civice Maghiare Covasna, Gazda Zoltan, a declarat ieri ca liderul UDMR, Markó Béla, a indus in eroare Comisia de la Venetia in legatura cu proiectul de lege a minoritatilor nationale.
Voiculescu, multumit de achizitia facuta Presedintele PC, Dan Voiculescu, a folosit prilejul venirii la Ploiesti pentru a transmite presei ca va sustine in continuare punctul de vedere pe care il are in ceea ce priveste Legea minoritatilor pentru a nu se uita de „minoritatea romanilor din Harghita si Covasna“.
Markó Béla a declarat ca nu este de acord cu introducerea prevederilor privind reprezentarea romanilor din judete precum Harghita si Covasna in proiectul de lege privind statutul minoritatilor, remarcand „demagogia“ reprezentantilor PC care „au devenit peste noapte mari aparatori ai intereselor nationale“.
Romanii din Harghita si Covasna nu sunt deloc incantati de forma in care a fost elaborat Statutul minoritatilor.
Pai chiorul, in dementa lui, a promis ungurilor ca le da culoar din Harghita, Covasna, Mures pana la granita cu Ungaria.
Uniunea Civica Maghiara (UCM) Covasna va incepe de luni actiunea de strangere a semnaturilor pentru infiintarea si inregistrarea Partidului Civic Maghiar, a anuntat presedintele filialei, Gazda Zoltan.
De cealalta parte insa, presedintele Uniunii Civice Maghiare Covasna, Gazda Zoltan, respinge acuzatiile, afirmand ca cei care sustin prin semnatura infiintarea si inregistrarea PCM nu devin automat membri ai acestuia.
Presedintele PIN, Cozmin Gusa, si vicepresedintele Aurelian Pavelescu au prezentat marti un raport asupra Statutului minoritatilor nationale, care acrediteaza ideea ca prin aceasta lege s-ar asigura cadrul legal pentru constituirea unei enclave maghiare in Harghita si Covasna.
Situatia din Harghita si Covasna este pe cale sa se tensioneze tot mai mult. In ciuda apelurilor repetate ale societatii civile romanesti din zona pentru interventia autoritatilor romanesti, reprezentantii Consiliului National Secuiesc (CNS) sunt decisi sa involbureze si mai mult apele.
El a declarat ieri ca statul roman este pe cale sa piarda bunuri imobiliare si paduri din Oradea, Timisoara, Cluj, Brasov, Harghita, Covasna etc.
Deputatul democrat de Covasna, Petre Strachinaru, a declarat ca este foarte probabila amanarea dezbaterii parlamentare a proiectului de lege privind Statutul minoritatilor nationale, din cauza numeroaselor amendamente depuse.
Senatorul UDMR de Covasna, Puskas Balint, a declarat ieri ca fara autonomia culturala nu are sens adoptarea Legii Statutului minoritatilor.
Liderul PD Covasna, Gheorghe Baciu, considera ca se impune interventia presedintelui Traian Basescu pentru rezolvarea problemelor din Coalitie. "Este nevoie de interventia domnului presedinte Basescu de a discuta cu reprezentantii arcului guvernamental.
Reprezentantii Consiliului National Secuiesc au inceput de ieri sa distribuie in cutiile postale ale locuitorilor din judetele Harghita, Covasna si Mures 50.000 de fluturasi, pentru a anunta organizarea Marii Adunari Secuiesti din 15 martie, la Odorheiu Secuiesc.
In acelasi timp, reprezentantii PIN i-au solicitat ministrului de Interne Vasile Blaga sa interzica manifestarile CNS din 15 martie si "sa demareze o ancheta cu privire la materialele distribuite locuitorilor din judetele Covasna, Harghita si Mures".
Tot ieri, deputatii UDMR din Covasna au anuntat ca sunt nemultumiti de "atitudinea antimaghiara" a liderului democratilor, Emil Boc, care a recomandat Uniunii ca ar trebui sa renunte la calitatea de "profesor" pe care a abordat-o in relatia cu PD.
Astfel, cei aproape 800 de participanti au solicitat autosesizarea Ministerului Public cu privire la cererea lui Bela ca, in administratia publica din Harghita si Covasna, "toti functionarii sa vorbeasca exclusiv in limba maghiara".
In ciuda acestei decizii, conducerea PD Covasna a anuntat ca ii va cere presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea privind Statutul minoritatilor daca actul normativ in forma in care va fi adoptat de Camera Deputatilor va cuprinde articolul privind autonomia culturala.
Divergentele dintre PNL si PD se acutizeaza in teritoriu, dupa ce saptamana trecuta liberalii din Alba i-au acuzat pe democrati ca au incalcat Protocolul, iar presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, nici nu vrea sa discute cu colegii de alianta.
google-analytics.com