Liderii Aliantei D.A. s-au saturat sa tot ceara PUR incheierea protocoalelor de colaborare in teritoriu. Ieri, s-a convenit impreuna cu liderii umanisti de la Bucuresti ca protocoalele sa fie semnate in cel mult o saptamana, in caz contrar urmand sa aiba loc o “interventie“ de la centru.
Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat ca, la intalnirea cu liderii coalitiei guvernamentale care a avut loc ieri, s-a stabilit un termen de o saptamana pentru PUR in vederea finalizarii procesului semnarii protocoalelor de colaborare in teritoriu, stabilindu-se, in acelasi timp, “de principiu“, ca nici un reprezentant al PSD nu va fi sustinut la nivelul administratiei locale.
Potrivit lui Boc, in majoritatea judetelor aceste protocoale au fost deja incheiate sau sunt aproape de finalizare, cu exceptia a sapte cazuri - intre care Arad, Harghita, Covasna, Alba, Maramures - unde mai exista inca probleme, care se vor rezolva in perioada urmatoare. Boc a explicat ca in aceste judete protocoalele nu au fost semnate deoarece liderii locali ori nu s-au intalnit, ori a fost vorba despre “mici dispute“ intre ei.
“In cazul in care pana saptamana viitoare nu se va incheia acest proces, va exista 'o interventie' din partea liderilor de la centru, reprezentantii din teritoriu urmand sa vina la Bucuresti pentru a discuta cu membrii Consiliului de Conducere al coalitiei“, a mai spus Boc.