Cautare

393 de rezultate pentru "asia" (3.45 secunde)
Pit Bull Terrier, Tosa Inu, Stafforshire Terrier American, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, Bulldog American, Boerboel, Kangal, Ovtcharka (Ciobanesc) din Asia Centrala, Ovtcharka Kaukasian, Ovtcharka din Sudul Rusiei, Tornjak si Sarplaninac.
Reamintesc ca rusii si-au securizat exporturile catre principalele piete din Europa si din Asia prin contracte de lunga durata. Recent au incheiat un contract de nu mai putin de 150 de miliarde de euro cu RPChineza, care include si construirea unei conducte de cateva mii de kilometri.
Si, nu in ultimul rand, pentru ca traim intr-o lume cu adevarat globala, Romania a inceput sa construiasca sau sa reconstruiasca relatii politice si economice cu state din Asia, spre exemplu China, din Orientul Apropiat si Mijlociu, Africa sau America de Sud.
Au renuntat de bunavoie la istorie, la sansa de a face parte dintr-o familie de state care incepe cu Marea Britanie, continua cu dinastiile Golfului si merge pana la superputerile economice din Asia, cum ar fi Japonia.
Este evident ca Europa nu face parte, in momentul de fata, din prioritatile americane, autoritatile de la Washington fiind preocupate, in primul rand, de Orientul Mijlociu, de Asia si de Rusia.
Romania este amplasata, geopolitic, la intersectia axelor geoeconomice Vest - Est (Europa Occidentala - Spatiu Est ex-sovietic) si Nord Vest - Sud Est (Germania si Europa Centrala - Asia Mica si Orientul Apropiat).
Romania este amplasata, geopolitic, la intersectia axelor geoeconomice Vest - Est (Europa Occidentala - Spatiu Est ex-sovietic) si Nord Vest - Sud Est (Germania si Europa Centrala - Asia Mica si Orientul Apropiat).
Se poate avea in vedere deschiderea perspectivei unei legaturi directe, foarte mult discutata si pana acum in ultimii ani, intre Constanta si Rotterdam si apoi de la Constanta, peste Marea Neagra, catre Marea Caspica si Asia Centrala.
Si asta pentru ca pretul petrolului a crescut ieri in Asia dupa anuntarea unei greve nelimitate incepand cu 16 noiembrie in Nigeria, in sectorul petrolier, si dupa paralizia rafinariilor din Kuweit din cauza unei pene de electricitate, potrivit AFP.
Potrivit oficialului, cam 15-18% din exporturile de uleiuri de floarea-soarelui si soia, vinuri si produse de panificatie pleaca spre Uniunea Europeana, iar ceva porumb, catre Asia Mica.
Un nou serviciu de transport containerizat ABS (Asia-Black Sea) va fi implementat in curand pentru a deservi transportul pe Marea Neagra.
Oficialul rus a declarat ca declinul dolarului pe pietele mondiale e o problema reala, iar anuntul a fost perceput ca un semn ca si alte banci centrale ar putea proceda la fel, in special cele din Asia.
Pretul petrolului a atins ieri pe piata din Asia cel mai scazut nivel din ultimele cinci luni, ajungand la 41,50 de dolari pe baril, pe baza vanzarilor masive facute de fondurile de investitii, care au contrabalansat efectul deciziei OPEC de a reduce productia, transmite Reuters.
De altfel, produsele Grupului sunt exportate in tari precum Cehia, Slovacia, Ungaria, Moldova, Germania, Finlanda, Cipru, Suedia, ca si in tari din Asia.
In cadrul acestor strategii de exploatare a unor mari zacaminte, altele decat cele din Federatia Rusa sau din zona Golfului Persic, Romania, prin intermediul societatilor sale de distributie de gaze si petrol, devine o veriga de legatura foarte importanta intre Asia, Orient si terminalele din Europa.
Mai mult, pentru Daewoo Automobile Romania, Matiz a fost si vedeta incontestabila a exportului de autoturisme catre diverse tari din Europa (Slovenia, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Ungaria, Macedonia) si Asia.
Nu trebuie sa descoperim roata carului, exemplul altor tari, cum ar fi cele din Asia, arata riscul mare de criza financiara asociat cu explozia creditului in valuta“, a mai spus Isarescu.
Exemplul altor tari, cum ar fi cele din Asia, arata riscul mare de criza financiara asociat cu explozia creditului in valuta“, a spus Isarescu.
Diferenta este suportata de compania ruso-ucraineana RosUkrEnergo, care va amesteca gazul rusesc cu cel provenit din Asia Centrala. In aceste conditii, ministrul Economiei a promis ca se va interesa de ce Romania achita 270 de dolari pe mia de metri cubi, un pret apropiat celui platit de Germania.
In Asia, cele mai convenabile chirii lunare sunt consemnate in China - 1,69 euro pe metrul patrat. Un alt element de comparatie este cel referitor la costul combustibililor.
google-analytics.com