DeCeNews: Sarkozy si Merkel sprijina protestele anti-Basescu? (Autor: Val Valcu)

Sarcoziule! Mercaloaico! Haideti in Piata, ca nu-i niciun pericol. A vorbit Vichi (Niuland) cu Igas sa nu mai dea cu gaze. De ce ar trebui sa iasa Sarkozy si Merkel la proteste?
Fiindca ii enerveaza, ca si pe romani, smecheria si sfidarea. Stiti care? Smecherie si sfidare, principii de guvernare. Cum ar fi: sa vina Basescu si sa-ti ceara masuri pentru a opri delocalizarea firmelor europene in Asia. Cine, ma? Basescu? Ala care conduce un guvern care tocmai ce a pus pe fuga firmele germane si franceze de la Cernavoda, pentru a construi reactoarele 3 si 4 cu sud-coreenii! In plus, Basescu mai cere public stimulente financiare pentru a opri firmele europene sa plece in lumea larga. Dar de stimulentele pe care le-ar putea primi oficialii romani pentru ca firmele asiatice sa lucreze la noi, nu sufla o vorba.
Unde mai pui ca acelasi Basescu se strofoaca de trei ani sa dea de lucru americanilor de la Seattle, nu europenilor de la Toulouse, cu Eurofighter-ul lor localizat cu tot.
Poate aceste rostiri mai prind pe aici, prin Romanica ( macar 15 la suta cred ca Basescu vrea binele oamenilor si Boc e onest, dar nu stie sa comunice, cu lopata si polonicul). Dar la Bruxelles, nu tine cu facutul din vorbe. Aia se enerveaza. Si cand se supara, protesteaza.
Veniti, deci, lideri francezi si germani, care aveti pancarte, cu pancarte, care nu , doar cu un sincer huo in gura, sa militam impotriva clasei politice care ne-a saracit si ne-a lasat fara job-uri, strigand pana la unspe noaptea, sau hai, zece jumate, ca e ger: Jos Basescu!, Jos Boc!, Elections anticipees!, Auswahlen!.