Cautare

177 de rezultate pentru "ardeal" (6.81 secunde)
Internat intr-un sanatoriu din Ardeal, in una dintre plimbarile sale prin imprejurimi este impuscat de o santinela, pentru ca patrunsese in teritoriul unei unitati a securitatii.
Nevasta-sa e fiica de crescator de animale din Ardeal si intervine foarte rar in vorba, numai cind ii face el semn.
Nevasta-sa e fiica de crescator de animale din Ardeal si intervine foarte rar in vorba, numai cind ii face el semn.
Romania are un plan de constructie a autostrazilor (nu numai amaritii de 600 km contractati pe Valea Prahovei si in Ardeal, ci peste 1.000 km, care ar lega Iasiul de Viena si Craiova de Praga), dar pina si lucrarile incepute se opresc din motive poate onorabile, dar daunatoare interesului colectiv.
Gheorghita era fiul cel mic (unul dintre cei cinci straluciti baieti, toti licentiati, ai lui Luchian, fratele geaman al bunicii), student la Cluj, judecat in regim de urgenta si condamnat la 5 ani de detentie pentru niste proteste ale tineretului din Ardeal.
Aceasta indiferenta specific romaneasca ne va duce in situatia de a nu mai putea controla extinderea focarelor de gripa aviara, mai ales acum cind virusul se pregateste sa treaca Muntii Buzaului spre Ardeal.
Ingaduinta de care a avut parte preotul de mir Laurentiu Streza ca din postura de "vaduvoi", (asa cum sunt numiti in Ardeal barbatii care raman fara sotii), si avand patru copii (pe care i-a aciuat in cetatea teologica sibiana), atunci cand a fost ales Episcop de Caransebes si apoi mitropolit, a creat mari controverse in randul Inaltilor Pastori Ortodocsi.
Un cercetator intr-ale lingvisticii, care vroia sa stabileasca limpede si deslusit care sint diferentele dintre "bai " si "catastrofa " s-a deplasat cu studiul intr-un satuc din Ardeal unde primi urmatoarea explicatie de la baciul Grigore:
De asemenea, ortodocsii ardeleni vor avea parte de o atitudine mult mai ferma in fata multiplelor cereri de retrocedare a lacaselor de cult revendicate de celelalte Biserici din Ardeal.
Am ajuns precum in perioada Imperiului austro-ungar, cand romanii din Ardeal trebuiau sa lupte impotriva italienilor si a polonezilor sub pajura imperiala pentru o cauza straina lor.
Inca de la prima vizita prin Ardeal am putut observa diferenta de civilizatie fata de restul Romaniei, pornind de la banalele gunoaie de pe strada:
Exceptand litoralul care stim cu totii cum (nu) este promovat, am observat ca lucrurile au inceput sa miste putin prin Ardeal, prin localitati care s-au specializat in agroturism si o fac chiar la un nivel de inalta clasa.
A fost internat intr-un sanatoriu din Ardeal. Avand o fire blanda, i se permiteau plimbari prin jurul sanatoriului. Dar intr-o zi a ajuns in curtea unei unitati de securitate.
Dupa cum toti romanii stiu, dupa Bucuresti, orasele din Ardeal s-au dezvoltat intr-un ritm ametitor pentru amatorii din politica galateana.
"Natiunea maghiara inca din primul moment - inainte si dupa tratatul trianonic - hotarat si ca un singur om, tine la deptul sau de proprietate asupra intregului Ardeal.
Cristi Balaj, presedintele campioanei CFR Cluj, a fost intrebat in cadrul emisiunii Digi Sport Special despre zvonurile aparute cu privire la o posibila intrare in insolventa a gruparii din Ardeal.
Nu din Craiova, de prin Ardeal l-au mai sunat. L-am intrebat tu visai sa joci la FCSB cu Gigi Becali, dar mi-a zis ca a visat sa joace la o echipa care sa se bata la titlu.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Deputatii UDMR au solicitat ieri Biroului Permanent al Camerei ca in suma forfetara aflata la dispozitia parlamentarilor sa fie incluse si cheltuielile necesare alcatuirii paginilor de web personalizate.
google-analytics.com