Ne aflam la sfirsitul lui 2006 si, sincer, aproape ca imi pare rau ca Alianta D.A. mai are doar doi ani de guvernare pina la finalul actualului mandat. Spun asta pentru ca la finele saptaminii trecute PD a lansat programul “Un primar - un proiect”. Va dati seama ce va inseamna de acum incolo guvernarea portocalie? Toti edilii democrati vor sari cu proiecte tari, iar cetatenii binecuvintati cu un primar de la PD vor trai foarte bine.

Intr-un fel ma si bucur ca democratii au venit abia acum cu acest proiect. Spun asta pentru ca, din punctul meu de vedere, daca democratilor le-ar fi venit aceasta idee mai devreme, Galatiul s-ar fi aflat la o distanta mult mai mare decit cea actuala fata de orasele romanesti cu un nivel de trai cit de cit ridicat. Dupa cum toti romanii stiu, dupa Bucuresti, orasele din Ardeal s-au dezvoltat intr-un ritm ametitor pentru amatorii din politica galateana.

Chiar daca ceea ce am spus seamana cu “sa moara capra vecinului”, nu mi se pare corect ca orasele care au fost binecuvintate cu primari democrati sa se dezvolte de o suta de ori mai repede decit Galatiul meu, care este port la Dunare si are santier naval si combinat siderurgic.

Ma linisteste insa gindul ca, in foarte mare masura, programul “Un primar - un proiect” face parte dintr-o campanie de imagine a PD si, deci, are un puternic caracter electoral. Asa cum a spus si Andrei Lisinschi simbata, in cadrul lucrarilor Consiliului Local de Coordonare al PD Galati, campania electorala pentru Primarie trebuie sa inceapa din acest an. Presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, Mircea Toader, chiar a intarit aceasta idee. Omul politic le-a spus celor pe care ii conduce ca pot propune in CJ si CL si proiecte populiste, oricum sansele ca ele sa fie aprobate fiind minime.

Una peste alta cred ca galatenilor le-ar prinde bine citeva proiecte importante care, prin punerea lor in aplicare, sa duca Galatiul in topul oraselor dezvoltate din punct de vedere economic. Si, din acest motiv, poate ca totusi rosul PSD se va “trezi” si va pune in aplicare citeva proiecte “tari”, doar asa, ca sa-i bage in boala pe democrati.

- Vine aderarea si orasul nostru, desi are potential, se afla in pericol de a deveni o comunitate formata in mare masura din someri. Dupa momentul “1 ianuarie” vom realiza cit de mare este pretul intrarii in marea familie europeana. Si, din acest motiv, guvernantii vin cu tot felul de promisiuni. Daca buzunarele noastre vor fi goale, macar vom trai cu speranta ca promisiunile Marii Coalitii de Guvernare vor deveni realitate.