Cautare

177 de rezultate pentru "ardeal" (2.75 secunde)
Fotbalul prestat de Pandurii este apreciat si in Ardeal, colegii de la Gloria considerandu-l un norocos ca face parte din lotul gruparii gorjene.
Lada de zestre e venita de la casele boieresti si incepand de la Vlad Tepes in Muntenia, Stefan cel Mare in Moldova si in Ardeal, de cand au venit sasii", ne-a spus Viorel Bangala, cel care sculpteaza in lemn aceste lazi de zestre.
Lada de zestre e venita de la casele boieresti si incepand de la Vlad Tepes in Muntenia, Stefan cel Mare in Moldova si in Ardeal, de cand au venit sasii", ne-a spus Viorel Bangala, cel care sculpteaza in lemn aceste lazi de zestre.
Provin din Ardeal, asa ca mancarurile mele sunt ardelenesti. Gatesc si peste, fructe de mare, dar nu caracatita! Fructele de mare mancate in Romania nu mi-au priit pana acum, dar cele din Grecia mi-au placut enorm.
Batalia pentru primordialitatea locuirii in Ardeal este terminata doar in varianta oficiala a indivizilor asa-zisi corecti politic, care nu vor sa-si supere stapanii.
E in Ardeal un sat cu pomi batrani,/ in care-s treji ai mei, ca o padure,/ rarita an de an in legea ei,/ de apriga nemernica secure,/ La el ma-ntorc, atat cat imi sta -n putere/ cu aceeasi calda bucurie,/ ca la un tarm in care bate unda/ de sange batranesc si apa vie./ De necuprins in cuvinte:
legume si fructe de cea mai buna calitate, produse autentic romanesti din Ardeal, Maramures, Bucovina si Muntenia, realizate in serie mica, dupa retete din batrani, paine de casa din cartofi si secara, suc natural de mere, palinca de Maramures si tuica de Arges, branza si produse din carne din zonele Branului si Sibiului.
"La noi in Ardeal palinca se incearca, asa cum se incearca si femeile!", a glumit Florin. O sticla mare de palinca, la 500 grame, costa 35 RON, iar un toi costa 10 RON, in timp ce o sticla mica e la pretul de 5 RON.
"La noi in Ardeal palinca se incearca, asa cum se incearca si femeile!", a glumit Florin Chise. O sticla mare de palinca, la 500 grame, costa 35 RON, iar un toi costa 10 RON, in timp ce o sticla mica e la pretul de 5 RON.
tuica Zetea - la 150 RON / 700 ml, Silvoriu Zetea - lichior, la 75 RON / 500 ml si palinca de Ardeal - la 55 RON / 500 ml.
"In 1997 ziaristul Dan Tapalaga scria in "Ziua de Ardeal" despre implicarea cuplului de profesori Iohannis in adoptii de copii din comuna Rasinari, judetul Sibiu, pentru cetateni canadieni si emite ipoteza ca acesti copii au devenit "piese de schimb" in banci de organe.
- In Ardeal palinca se incearca, asa cum se incearca si femeile!, glumeste Florin. O sticla mare de palinca, la 500 ml, costa 35 RON, iar un toi costa 10 RON, in timp ce o sticla mica e la pretul de 5 RON.
CULINAR.BZI.RO: O gospodina din Ardeal Ne-a dezvaluit reteta celei mai bune ciorbe de perisoare! Ingrediente:
Traian Basescu a obtinut cele mai multe voturi in orase, in special in cele din Ardeal, unde, nu de ieri, electoratul este deschis schimbarii.
Sau atunci cand ai trecut pe rosu din plin, sa te juri cu mana pe inima ca era verde ca o pajiste din Ardeal, sa-ti faci cruce si sa te tavalesti pe jos inundat in prostie.
Vechi tovarasi de lupta ai bunicutei, tot din Ardeal, ataca la baioneta si ce-a mai ramas din onorabilitatea celui care pretindea ca face si gainile sa voteze cu PSD.
Dar, mai ales, de ce accepta Adrian Nastase sa primeasca lovitura dupa lovitura, fara sa riposteze, desi i s-a cerut repetat, ultima oara in Ardeal, sa fie barbat si sa iasa la lupta?
Tudor si-a dat sambata demisia din functia de presedinte al Partidului Romania Mare si tot sambata a demisionat si László Tökés din functia de lider al Consiliului National al Maghiarilor din Ardeal, formatiune care militeaza pentru autonomia pe criterii etnice a maghiarilor din Transilvania.
Victima, o cunoscuta femeie de afaceri din Ardeal, a contactat-o pentru dezlegari de farmece si rugaciuni, dupa ce sotul a parasit-o.
Internat intr-un sanatoriu din Ardeal, in una dintre plimbarile sale prin imprejurimi este impuscat de o santinela, pentru ca patrunsese in teritoriul unei unitati a securitatii.
google-analytics.com