Cautare

1354 de rezultate pentru "acte" (8.30 secunde)
119 privind actele de stare civila, care sa faciliteze luarea in evidenta si elaborarea unor acte de identitate provizorii in cazul copiilor care nu au documente de identitate, potrivit ANPDC.Modificarile la Legea nr.
Liderii PSD Hunedoara sustin ca la sectiile speciale s-ar fi votat cu acte de identitate false. ... Am luat legatura cu senatorul Cosmin Nicula, care mi-a confirmat faptul ca situatia este generalizata, la nivel national, la mijloc fiind vorba de votanti care s-au prezentat cu acte false.
Potrivit acestor acte, atat oamenii de rand, cat si firmele sau bancile au dansat dupa cum le-au cantat articolele din aceste acte normative. ... Mii de creditori au stat la cozi pentru a-si semna aceste acte aditionale in ultimele doua zile.
De la inceputul anului pana la 10 mai, Parlamentul a adoptat 68 de acte normative. ... Doar 12 acte adoptate de Parlament sunt proiecte de lege (19%). ... Asa se face ca apar a doua, a treia zi ca adoptate acte normative de impact despre care nimeni sau putina lume stie.
Dar dobandirea, ca activitate, cumul de acte si/sau fapte, este indisolubil legata de persoana care actioneaza si are vointa de a actiona, titular al dreptului de proprietate asupra bunurilor a caror confiscare este in discutie, persoana care se bucura de prezumtia de nevinovatie.
Curtea arata ca, in jurisprudenta sa, concretizata prin decizia din 28 ianuarie 2005, a statuat ca un conflict juridic de natura constitutionala dintre autoritati publice presupune "acte sau actiuni concrete prin care o autoritate sau mai multe isi aroga puteri, atributii sau competente, care, potrivit Constitutiei, apartin altor autoritati publice, ori omisiunea unor autoritati publice, constand in declinarea competentei sau in refuzul de a indeplini anumite acte care intra in obligatiile lor".
Primarii si, prin extensie, presedintii de Consilii Judetene, sunt obligati sa semneze toate actele emise de institutiile in fruntea carora se afla, pentru ca altminteri respectivele acte nu ar putea fi investite cu formula administrativa.
Mai mult, studiul efectuat de noul Minister pentru Consultare Publica si Dialog Civic privind o prima evaluare a transparentei decizionale ne arata ca sunt putine ministerele care mentioneaza ziua punerii proiectelor de acte normative in dezbatere publica.
Notarii sustin si ca multi vinzatori se vor intelege cu cumparatorii pentru a fi de acord sa treaca in acte o valoare similara cu cea valabila la data dobindirii proprietatii. Astfel, sustin notarii, preturile caselor ori terenurilor vor "ingheta”, dar numai in acte.
Saptamana trecuta, Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a propus modificarea Codului comercial in sensul ca operatiunile repetate de vanzare-cumparare a imobilelor, de catre persoane fizice, ar urma sa fie tratate drept acte comerciale.
247/2005, proprietarii de paduri sau mostenitorii acestora care aduc acte doveditoare ca inainte de 1945 nu au instrainat suprafetele revendicate isi pot primi padurile inapoi.
"Avem acte pe aproape 300 de tone de PVC si soda, pe care directorul nu mai vrea sa ni le dea.
Acte necesare pentru construirea unui imobil Astfel, de la 1 ianuarie 2007, cei care intentioneaza sa construiasca un imobil vor avea nevoie de urmatoarele acte:
Acte necesare pentru recunoastere in Italia In ceea ce priveste domeniul medical, de exemplu, diplomele admise pentru reconoastere sunt legate, potrivit www.omfm.ro, de 31 de profesii dintre care medic chirurg, medic specialist, medic de medicina generala, dentist, veterinar, asistent medical, dietolog, logoped, masor.
Ministerul Agriculturii va initia un proiect legislativ prin care proprietarii vor plati o taxa de un leu pentru intocmirea unor acte la retrocedarea terenurilor, printre care intabularea, a declarat ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes.
Marin Costel, directorul interimar al societatii Apa Canal, ne-a declarat ca totul a pornit de la o eroare in acte, in sensul ca in loc de un pret de 3 lei/ora s-a trecut 30 lei/ora, care a condus la situatia amintita anterior.
Altii vând în baza proceselor-verbale de punere în posesie, însa la primarie noii proprietari nu figureaza în acte. ... În problemele „delicate“, firma este reprezentata de Gheorghe Sarcina, însa în acte unic asociat figureaza Mihai Sarcina, fiul acestuia, de 30 de ani.
Astfel, potrivit presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea, actele de aderare la fondurile de pensii private obligatorii vor fi validate de trei ori, la doua, la trei si la patru luni, pentru a se evita inscrierea mai multor acte de aderare pentru o persoana simultan.
Cele doua acte normative incriminate de experti sunt OUG 75/1999 si OG 71/2001 - n.r., care reglementeaza aceasta profesie si care au fost intens contestate inca de la promulgare.
Afirmatia din articol conform careia "In dosarul penal cu nr.2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe langa Sectorul 2 Bucuresti desfasoara acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva numitului Tabara Cristian sub aspectul savarsirii infractiunii de viol asupra unui minor, fapta prevazuta de articolul 197, alin.3 din Codul Penal" si care precizeaza ca purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2 a confirmat existenta dosarului penal nr.
google-analytics.com