Cautare

2137 de rezultate pentru "internationale" (4.43 secunde)
De asemenea, CA al BNR a decis stabilirea unei durate medii de pana la sase luni atat pentru intreaga rezerva valutara, cat si pentru fi ecare valuta componenta si mandatarea Comitetului de administrare a rezervelor internationale (CARI) pentru efectuarea unei analize in vederea alegerii unor indici de referinta pentru portofoliile denominate in euro si dolari SUA.
Respectarea de catre Romania a prevederilor Vademecumul-ului privind folosirea limbii franceze in cadrul organizatiilor internationale, adoptat in cadrul celei de a 22 - a sesiuni a Conferintei Ministeriale Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF), Bucuresti, 26 septembrie, 2006.
Activitatea sa stiintifica deosebit de valoroasa i-a inlesnit realizarea a numeroase afilieri la societati internationale, dupa cum urmeaza:
24 de organizatii neguvernamentale din Romania si 4 organizatii internationale de drepturile omului au solicitat Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) sa respinga initiativa de restrangere a definitiei familiei prin modificarea articolului 48 (1) din Constitutia Romaniei. ... Cele patru organizatii internationale au transmis o opinie legala separata in atentia Curtii.
In 2005, "assistant secretary" Maura Harty a facut o vizita in Romania unde s-a intalnit cu mai multi oficiali romani pentru a discuta chestiunea adoptiilor internationale, stopate in acel moment de catre Romania.
Presedintele Consiliului de Administratie al Petrom, Wolfgang Ruttenstorfer, spune ca majorarea preturilor se datoreaza in principal cotatiilor internationale a titeiului. “Petrom practica preturi internationale, motiv pentru care intr-o saptamina acestea au fost modificate chiar si de doua ori”, a spus Ruttenstorfer.
RomTelecom va lansa la 3 octombrie opt optiuni pentru serviciile de voce, reducand tarifele pentru anumite tipuri de convorbiri in schimbul achitarii unui abonament lunar, care se va adauga celui de baza, anunta operatorul de telefonie fixa.Pentru clientii persoane fizice, operatorul va reduce cu 15% pana la 25% convorbirile de pe fix pe mobil, iar pentru convorbirile internationale RomTelecom va practica reduceri de 20% din tariful normal.
In anul 1995, Adunarea a invitat guvernele, organizatiile internationale si neguvernamentale sa contribuie activ la Saptamana dezarmarii, acestea fiind invitate sa accentueze care sunt riscurile legate de arme, inarmare, nevoia de a inceta folosirea lor si sa accentueze intelegerea publica asupra masurilor urgente de dezarmare.
- 1970 - Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania - 1981 - membru al Asociatiei Internationale pentru Literatura si Arta cu sediul la Londra si Malta, membru al Academiei Internationale pentru Unitatea Culturii Burckhardt - 1983 - membru al Academiei Tiberina din Roma (Institut de Cultura Universala si Studii Superioare), membru fondator al Scolii Internationale de Acuarela Aldo Raimondi, cu sediul la Roma .
dr Irinel Popescu, presedintele Congresului, precizeaza ca au fost prezenti 250 de speakeri din 35 de tari, printre care pionierii transplantului hepatic la nivel mondial In perioada 18 - 21 septembrie, a avut loc la Palatul Parlamentului, Congresul Mondial al Asociatiei Internationale a Chirurgilor, Gastroenterologilor si Oncologilor (IASGO), eveniment emblema care a reunit peste 1.000 de participanti din 43 de tari.
Senatorul Haralambie Vochitoiu a sustinut o declaratie politica intitulata "Romania, membru titular in Consiliul de Administratie al Organizatiei Internationale a Muncii", pe care o puteti citi in continuare.
Armand Clesse - director Institutul de Studii Europene si Internationale Luxemburg; ... In acest context, structurile internationale create dupa al doilea razboi mondial nu mai corespund marii complexitati ale problemelor cu care se confrunta lumea de azi.
"Les Armourins" participa la diverse festivaluri nationale si internationale, programul lor incluzand atat compozitie clasica, cat si muzica moderna, jazz, samba sau swing. ... Incepand din 2003, Fanfara Stow Pipe participa la diverse competitii din Scotia si Irlanda, la festivaluri internationale.
Israelul este pregatit sa accepte desfasurarea unei forte internationale de mentinere a pacii in sudul Libanului, pentru a se asigura ca gherilele Hezbollah nu vor mai avea acces la frontiera nordica a statului evreu, au anuntat, ieri, surse diplomatice, citate de Reuters.
In fiecare an, la 20 martie, statele membre si observatoare din cadrul Organizatiei Internationale ale Francofoniei (OIF), din cinci continente, celebreaza Ziua Internationala a Francofoniei.
Miercuri au fost invitati circa 60 de clienti si potentiali clienti, cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, carora le-a fost prezentata oferta bancii referitoare la "Finantarea Operatiunilor Internationale".
Criza creditelor ar putea avea ca efect micsorarea sumelor trimise in tara de romanii din strainatate, daca incetineste cresterea economica din tari occidentale, precum Italia sau Spania, a spus, miercuri, un economist de la Banca Reglementelor Internationale (BIS), Dubravko Mihaljek."Asistam deja la o serie de efecte de domino ale crizei financiare internationale asupra regiunii", a declarat Mihaljek la Sibiu, cu ocazia reuniunii anuale a Fondului European pentru Sud-Estul Europei (EFSE), la care se discuta despre efectele posibile ale crizei financiare internationale asupra tarilor din sud-estul Europei.
Sunt probleme in Europa si exista multa incertitudine pe pietele internationale, dar Romania are asigurarea ca dispune de sprijinul Uniunii Europene si al FMI", a spus Franks, pentru Mediafax.
Incepand cu data de 16 iunie a.c., Cosmote reduce cu pana la 40% tarifele aplicate apelurilor realizate din Romania catre destinatii internationale, pentru toti abonatii sai, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al operatorului de telefonie mobila.
Celebrarea Zilei Internationale a Pacii. ... In 1981, prin rezolutia 36/67 emisa de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite s-a stabilit celebrarea Zilei Internationale a Pacii in fiecare a 3-a marti din luna septembrie, astfel incat aceasta sa coincida cu deschiderea sesiunilor anuale ale Adunarii Generale ONU.
google-analytics.com