Senatorul Haralambie Vochitoiu a sustinut o declaratie politica intitulata "Romania, membru titular in Consiliul de Administratie al Organizatiei Internationale a Muncii", pe care o puteti citi in continuare.
Tara noastra a fost aleasa in Consiliul de Administratie al Organizatiei Internationale a Muncii ca membru titular pentru perioada 2014 - 2017.
Pana acum, Romania a detinut calitatea de stat membru adjunct in Consiliul de Administratie al OIM de doua ori: intre anii 2005 si 2008 si din Iunie 2011 pana in Iunie 2014.
Consiliul de Administratie al Organizatiei Internationale a Muncii este compus din 28 reprezentanti guvernamentali si cate 14 reprezentanti din partea patronatelor si a sindicatelor.
Consiliul ia decizii privind politica organizatiei, adopta programul si bugetul, alege directorul general, stabileste ordinea de zi a Conferintei Internationale a Muncii.
Unul dintre cele 4 obiective fundamentale ale Organizatiei Internationale a Muncii este promovarea muncii decente pentru toti, alaturi de promovarea drepturilor in munca, protectia sociala si dialogul social.
Ministrul Rovana Plumb, prezenta la Geneva cu aceasta ocazie, a declarat ca Guvernul Romaniei va depune toate eforturile pentru a apara dreptul la libera circulatie a fortei de munca si va reactiona fara rezerve atunci cand cetatenii romani vor fi atacati pe nedrept.
Ca senator de Valea Jiului reprezint o zona in care se desfasoara cea mai grea munca din tara, mineritul de subteran, de acea salut de la tribuna Senatului Romaniei echipa de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si a Persoanelor Varstnice care a facut posibil ca Romania sa fie la masa la care se iau deciziile ce privesc munca, protectia sociala si dialogul social.
Inchei cu un citat al poetului nostru national Mihai Eminescu: "Nu originea face un popor sa fie trainic, ci munca lui proprie, fie cu mana, fie cu mintea".