RomTelecom va lansa la 3 octombrie opt optiuni pentru serviciile de voce, reducand tarifele pentru anumite tipuri de convorbiri in schimbul achitarii unui abonament lunar, care se va adauga celui de baza, anunta operatorul de telefonie fixa.Pentru clientii persoane fizice, operatorul va reduce cu 15% pana la 25% convorbirile de pe fix pe mobil, iar pentru convorbirile internationale RomTelecom va practica reduceri de 20% din tariful normal.
„RomTelecom face un pas inainte prin aceste prime optiuni oferite clientilor sai. Am implementat noul sistem national de facturare in aceasta vara, care ne permite sa raspundem aproape imediat cerintelor si preferintelor clientilor. Putem realiza modificarea ofertei in cateva saptamani, spre deosebire de cateva trimestre, cum era in trecut“, a declarat directorul executiv comercial al companiei, Pieter Bakker.
El a adaugat ca „in urmatoarele luni vor fi lansate mai multe asemenea oferte, iar clientii RomTelecom vor avea in curand posibilitatea de a-si construi propriul plan tarifar prin alegerea unui numar de optiuni“, a adaugat Bakker.
Potrivit companiei, optiunile fac parte din categoria serviciilor de baza si se activeaza la cererea abonatului, in magazine sau prin apel gratuit la 930. Pentru clientii persoane fizice, operatorul va oferi doua tipuri de reduceri: pentru apeluri catre retele mobile si pentru apeluri internationale, fara zona 6 - comunicatii prin satelit. La prima categorie, clientul va avea doua optiuni. Una va fi reprezentata de abonamentul FixMobil, care va costa 1 euro, cu o reducere cu 15% a tarifului perceput la convorbirile de pe fix pe mobil, iar cea de-a doua optiune va fi abonamentul FixMobil Plus, de 1,5 euro lunar cu un discount de 25% pentru acelasi tip de apeluri.

Se ieftinesc si apelurile internationale

Pentru convorbirile internationale, vor fi disponibile tot doua abonamente: unul denumit International, de 5 euro, care cuprinde o zona si o reducere de 20%, si abonamentul World, de 8 euro, pentru toate zonele si o scadere cu 20% a tarifului normal.
Aceste optiuni pot fi adaugate doar la liniile telefonice principale si pot fi cumulative. Spre exemplu, clientul persoana fizica poate solicita o optiune cu reduceri la apelurile catre mobil plus o optiune cu reduceri la apelurile internationale. Referitor la persoanele juridice, acestea vor dispune de doua abonamente cu minute incluse. Unul se va chema Biz Talk 100, va costa 4 euro lunar si va avea 100 de minute incluse si tarife speciale pentru extra-minute si convorbiri pe mobil. Cel de-al doilea abonament, Biz Talk 240, va costa 10 euro, cu 120 de minute locale si 120 interjudetene incluse si tarife reduse la extraminute si apeluri pe mobil.
De asemenea, pentru reducerile la convorbirile internationale sunt disponibile doua oferte, una denumita Biz International, care va costa 5 euro si va include o reducere de 20% a costului apelului, si Biz World, de 10 euro si un discount de 20% pentru convorbiri internationale realizate in orice zona a lumii.
Reamintim ca RomTelecom este principalul furnizor de telefonie fixa de pe piata romaneasca, iar la sfarsitul primului semestru compania administra peste 4,1 milioane de linii de telefonie fixa.