Cautare

3554 de rezultate pentru "examen notarii 2009" (3.12 secunde)
- Razboiul geofizic, Editura Phobos, 2006, ISBN 973-7683-10-2 - Fenomenul OZN si serviciile secrete, Editura Solaris Print, Bucuresti, 2008, ISBN 9789738885318 - OZN - Anchetatorii au viata scurta, Editura Triumf, Bucuresti, 2008, ISBN 973-7634-29-2 - Statueta blestemata - teorii si cercetari neconventionale, Editura Triumf, Bucuresti, 2008, ISBN 9789737634207 - Cutremurele care vor lovi Romania - teorii si cercetari neconventionale, Editura Triumf, Bucuresti, 2009, ISBN 973-7634-22-1 - Operatia Elster.
Notarii vor incasa taxe cu 30% mai mici pentru tranzactiile realizate in cadrul programului guvernamental "Prima Casa", in urma unei propuneri a Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).
In fine, si chestia asta cu notarii e motiv sa-l voteze lumea? Daca pana si liberalii au ajuns la concluzia ca Ciolos e zero, e limpede ca vor sa-i dea lui Iohannis cu tot cu preferatul lui peste ochi.
In timp ce bancherii, notarii, dar si administratorii de fonduri mutuale asteapta nerabdatori intrarea in vigoare a normelor de aplicare a noilor impozite, MFP amana trimiterea acestor norme spre aprobare la Executiv.
Notarii, cei care legalizeaza actele de vanzare-cumparare, interpreteaza si ei diferit prevederile Codului fiscal. Unii tin cont de ele, altii nu.
In cazul nelistarii apropiate la BVB a Proprietatii, castigurile brokerilor vor fi preluate de notarii publici, care ar legaliza tranzactiile cu titluri de despagubire.
Notarii publici spun ca anul acesta au fost la mare cautare terenurile intravilane. Cele mai multe persoane care au incheiat un contract imobiliar au preferat sa faca plata prin transfer bancar.
Afectati de noile masuri sunt in special cei care obtin venituri din activitati independente, cum ar fi avocatii, medicii, agricultorii sau notarii.
medicii, avocatii, ziaristii, notarii, psihologii, agricultorii, dar si cele care dau locuinte cu chirie. Un contract de drepturi de autor trebuie inregistrat in termen de doua saptamani.
Notarii publici au sarcina de a depune Formularul 208 "Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal", semestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare semestrului in care a avut loc autentificarea actelor, conform OMFP 330/2007;
"Sprijinul Bancii Nationale a Romaniei este foarte important pentru un astfel de demers, iar declaratiile recente ale Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, legate de ridicarea gradului de transparenta a sectorului imobiliar si de oferirea de date oficiale cu privire la valorile reale din tranzactii nu pot decat sa ne bucure.Atat bancile, cat si notarii, agentiile imobiliare si evaluatorii detin informatii relevante pentru a face piata mai transparenta, si nu trebuie decat sa le punem cap la cap pentru a avea o imagine de ansamblu, care ar fi de mare ajutor si pentru reducerea caracteristicii speculative a pietei", sustine Presedintele ANEVAR, Adrian Vascu.
Fiscul promite ca va face controale încrucisate, luând în calcul datele furnizate de notarii publici din Craiova si cele de la primarie, de la Directia de Impozite si Taxe, pentru a vedea numarul tranzactiilor imobiliare efectuate de o persoana.
Astfel, referitor la formularul 208, acesta se depune de catre notarii publici, semestrial, in original, la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sediul biroului notarial.
Isarescu a spus ca Banca Nationala a Romaniei se afla in discutii cu notarii pentru a obtine date statistice privind preturile reale ale tranzactiilor imobiliare pentru ca preturile de oferta care se "vantura" au darul de a speria si creeaza o fantasma despre piata imobiliara.
Contribuabilii care realizeaza venituri din profesii libere, respectiv din exercitarea profesiilor medicale, avocatii, notarii, auditorii financiari, consultantii fiscali, expertii contabili, contabilii autorizati, consultantii de plasament in valori mobiliare, arhitectii, practicantii altor profesii exercitate in mod independent in conditiile legii, precum si cei care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala, cum ar fi brevetele de inventie, desenele si modelele, mostrele, marcile de fabrica si de comert si procedeele tehnice, know-how-ul, drepturile de autor si drepturile conexe dreptului de autor si altele asemenea, au obligatia depunerii declaratiei D200 pana pe data de 15 mai a.
- costurile cu inscrierea unei ipoteci nu mai sunt la fel de mari ca in urma cu patru-cinci ani, notarii reducand onorariile, in special pentru Programul "Prima Casa";
fiduciar - numai institutiile de credit, societatile de investitii si de administrare a investitiilor, societatile de servicii de investitii financiare, societatile de asigurare si de reasigurare, notarii publici, avocatii, beneficiarul fiduciei putand fi constituitorul, fiduciarul sau o terta persoana.
Intrucit statul nu are o baza de date cu tranzactiile imobiliare efectuate de persoanele fizice, notarii au primit misiunea sa depuna semestrial la organul fiscal teritorial o declaratie informativa privind transferurile de proprietati imobiliare.
Si chiar e si amuzant ca zice acolo in plingere, ca i-am dat poza la ziar, chestie care i-a creat imense prejudicii de imagine si dealtfel notarii publici nici nu au voie sa isi faca reclama.
Nici macar notarii nu isi asuma responsabilitatea pentru datele ce vor fi folosite, de anul viitor, pentru a determina cat vor plati romanii taxele pe case.
google-analytics.com