Companiile care s-au remarcat in plina criza, in 2009, vor fi premiate maine de catre Camera de Comert si Industrie a Judetului Dolj. Anul trecut, judetul a avut 373 de firme de top.

Camera de Comert si Industrie a Judetului Dolj organizeaza maine, la restaurantul Europeca, o noua gala "Topul firmelor 2009", manifestare ajunsa la cea de-a XVII-a editie, informeaza organizatorii, printr-un comunicat de presa. Criteriile pe care Camera le-a avut in vedere la realizarea topului tin atat de cifra de afaceri a companiilor si de profitul realizat, cat si de modul in care sunt utilizate resursele umane ale firmei in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic. "Urmand o metodologie unitara la nivelul camerelor de comert din Romania, care ia in calcul indicatorii economici ai anului precedent referitori la cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si a capitalului angajat, clasamentul 'Topul firmelor 2009' reuneste, in cadrul celor sase domenii de activitate si cinci clase de marime, 858 de companii dintre 3.317 operatori economici care au indeplinit cumulativ criteriile", a precizat presedintele Camerei de Comert a Judetului Dolj, Ioan Vigaru. Din pacate, in Dolj sunt putine firme care se incadreaza in conditiile impuse pentru a participa la top: din 16.606 firme care au depus bilant, doar 3.317 s-au incadrat in cerintele organizatorilor. Dintre acestea, numai cateva sute se regasesc in top. Ioan Vigaru a spus ca, dintr-un total de 16.606 firme care au depus bilant contabil aferent anului trecut, doar 20% au fost considerate eligibile si numai 373 au urcat pe podium. Fata de topul realizat in 2008, acum au indeplinit conditiile de eligibilitate cu 120 de firme mai putin, dar numarul companiilor premiate este aproximativ la fel ca si anul anterior, afirma Ioan Vigaru.

Inovatorii vor fi premiati

In premiera, anul acesta se va decerna "Trofeul Creativitatii" pentru acei oameni de afaceri care au avut "capacitate de inovare", spun reprezentantii Camerei de Comert a Judetului Dolj, care au folosit informatii de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. De asemenea, organizatorii evenimentul de maine anunta ca in cadrul Galei "Topul firmelor 2009" "vor fi premiate companiile locale care au avut o contributie majora la dezvoltarea economica a judetului Dolj, prin nivelul cifrei de afaceri realizate in anul 2009". Potrivit presedintelui institutiei, firmele care participa la festivitatea de premiere au platit 250 de lei catre Camera.