Cautare

900 de rezultate pentru "energia" (2.95 secunde)
Directorul general al Termoelectrica Bucuresti, Ovidiu Pop, s-a ferit ieri sa avanseze o cifra exacta in ceea ce priveste cresterea pretului la energia termica. ... „In aceste conditii, am cerut o crestere la energia termica de 8% a pretului de referinta“, a mai spus Ovidiu Pop.
Chiar daca acum o microhidrocentrala nu este o afacere, sint toate sansele sa devina, pentru ca reglementarile europene impun ca un procent din energia totala produsa sa fie obtinuta din surse regenerabile, arie care acopera si microhidrocentralele.
Aprecierea leului fata de euro de la 4,1 lei noi/euro la 3,5 lei/euro in perioada iulie 2004-iulie 2005 s-a reflectat defavorabil asupra pretului mediu la energia electrica in Romania in raport cu media europeana pentru anumite categorii de consumatori.
Preturile marfurilor nealimentare au crescut cu 10,64%, cele mai mari cresteri inregistrand gazele naturale - de 52,32%, energia electrica - 23,2%, energia termica - 19,9%, tigarile si tutunul - 14,9%, combustibilii - 9,79%.
Afacerea Energia incinge politicienii In paralel cu ancheta intreprinsa de MEC si cu masurile luate de Codrut ßeres, a inceput si lupta declaratiilor politice pe aceasta tema.
La ora actuala, Europa depinde in proportie de 50% de energia provenita de pe alte continente, iar pentru anii urmatori aceasta dependenta ar putea creste la 70%, fapt pentru care UE a adoptat o strategie de promovare a resurselor energetice regenerabile, astfel incat 22% din necesarul energetic al statelor comunitare sa fie asigurat, pana in anul 2020, de surse de energii regenerabile, cum ar fi hidrocentralele, centralele eoliene, biomasa, centralele solare, etc.
Viitoarea majorare a preturilor reglementate pentru energia electrica va avea loc la 1 ianuarie 2007. Presedintele ANRE a apreciat ca majorarea va fi de circa 4,5%, daca rata inflatiei pe 2006 nu va depasi 5%, tinta Bancii centrale.
Din aceasta cauza, CE Craiova a somat ieri primaria si Regia Autonoma de Termoficare, unitatea care primeste energia termica si o distribuie mai departe populatiei sub forma de caldura si apa calda, ca va sista furnizarea materiei prime pentru incalzirea apei de consum si a locuintelor daca intelegerea parafata de CE si Termoficare nu va fi deindata indeplinita.
Potrivit directorului tehnic al Electrocentrale, Teodor Grosariu, doar 25% din productia societatii o reprezinta energia termica primara care este furnizata catre Apaterm, in timp ce productia de energie electrica vinduta pe piata energetica detine cea mai mare pondere din productia realizata.
De asemenea, si in consumul de electricitate se doreste ca energia verde sa creasca de la 14 la 22%. ... In ceea ce priveste energia termala, in 10 scoli din tara vor fi introduse pompe de caldura (care capteaza apa termala si o pompeaza in instalatiile de cal-dura din scoli).
Preturile locale de referinta pentru energia termica, valabile in 22 de localitati, au fost aprobate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). ... ANRSC mai trebuie sa anunte si preturile de referinta la energia termica pentru celelalte localitati care au sisteme de termoficare.
Reabilitarea sistemului de distributie va reduce la jumatate factura la energia termica platita de populatie peste patru ani, cred reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), citati de NewsIn.
Potrivit presedintelui Patronatului din Industria Uleiului, Viorel Zichil, citat de Mediafax, preturile la ulei vor creste in principal din cauza costurilor mai mari cu gazele si energia electrica.
Energia, tranzactionata doar la Bursa Reprezentantii AOAR au declarat ca si in domeniul achizitiei de energie electrica legea a fost interpretata eronat.
Contractele incheiate cu ELECTRICA si cu firmele intermediare depasesc cantitativ energia produsa de termocentrala din Rovinari. ... "Baietii destepti", sponsori la Pandurii "Baietii destepti" nu au disparut de la CE Rovinari, desi la jumatatea acestui an a izbucnit scandalul cu energia si contractele incheiate de acestia.
Energia electrica tranzactionata anul trecut pe cea mai importanta platforma a bursei de electricitate OPCOM, Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU), a reprezentat 7,74% din consum la nivel national, se arata intr-un comunicat al OPCOM preluat de Mediafax.
In prezent, energia electrica se tranzactioneaza pe trei piete gestionate de OPCOM, o filiala a companiei Transelectrica, functionala din 2005.
Presedintele BRM ne asigura astfel ca "BRM va reprezenta o alternativa eficienta din ziua intrarii pe piata energiei, ceea ce va aduce un avantaj substantial tuturor jucatorilor de pe piata, prin atragerea con-sumatorilor eligibili in ringul bursei pentru a-si putea alege furnizorul care le poate asigura energia electrica la pretul pietei".
Un alt avantaj este ca in ringul de tranzactionare creat de BRM consumatorii pot obtine in urma negocierilor preturi mai mici pentru energia procurata, in raport cu pretul din ofertele depuse in plic si nenegociate. ... Acestia au aratat ca in prezent preturile pentru energia electrica sunt foarte variate.
Tot ieri, ministrul Economiei a spus ca energia electrica si gazele se vor scumpi cu maximum unul-doua procente peste rata inflatiei in acest an.
google-analytics.com