Cautare

366 de rezultate pentru "mita" (2.60 secunde)
Un salariat al Primariei Ionesti este acuzat de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj ca a cerut mita 8.000 de lei patronului unei firme ce derula lucrari in comuna, pentru a-i aviza favorabil o documentatie.
"Alegerile de la Neamt au fost influentate de mita electorala" Rezultatele alegerilor partiale de la Neamt au fost influentate de mita electorala impartita cu nemiluita intr-o zona foarte saraca a tarii, sustine analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics. ... Cat despre Neamt, este firesc sa vorbim si despre mita electorala.
Nicolae Dicu, viceprimarul orasului Ramnicu Valcea, cercetat pentru luare de mita, a fost arestat pentru o perioada de 29 de zile, in urma hotararii date de judecatorii Tribunalului Bucuresti.
Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata pe Adrian Nastase - pentru luare de mita in forma continuata, santaj si trafic de influenta, pe Dana Nastase - pentru complicitate la luare de mita si alte doua infractiuni, pe Irina Jianu, fost inspector general la Inspectoratul de Stat in Constructii - pentru dare de mita, si pe Cristian Mihail Vasile, administrator Eurografica.
"Mita bugetara" va fi interzisa printr-o lege ce va purta numele Udrea, sinonim cu spaga bugetara HotNews.ro informeaza :
Richard Morlok, fost director financiar la o companie americana producatoare de valve, judecat in libertate de o instanta in SUA, a recunoscut ca a dat mita mai multor reprezentanti ai unor societati din Romania, China, Coreea si Arabia Saudita pentru a obtine contracte.
Barometrul Global al Coruptiei 2009 al Transparency International face referire la 69 de tari şi analizeaza experienta cotidiana a oamenilor in ceea ce priveşte mita, coruptia sectorului privat şi coruptia la nivel inalt in sase institutii - partide politice, demnitari şi functionari publici, Parlament, afaceri si sector privat, sector juridic şi mass-media.
Mitica Dragomir este acuzat ca a primit spaga de la amicul sau, Gino Iorgulescu, un teren intravilan în Bucuresti, pentru a aproba cumpararea unei suprafete de catre LPF, la un pret triplu fata de cel al pietei. Procurorii DNA au dispus ieri trimiterea în judecata a presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fiului sau, Bogdan Dumitru Dragomir, precum si a fostului presedintele al echipei FC National, Gino Iorgulescu, membru în Adunarea Generala a LPF, acuzati de fapte de coruptie legate de construirea noului sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal.Potrivit DNA, Dumitru Dragomir este acuzat de luare de mita, în vreme ce Gino Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru dare de mita, spalare de bani si fals intelectual.
Procurorii cerusera condamnarea lui Gigi Becali la 4 ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita si 2 ani dupa gratii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.
"Facem plangere la CEDO, eliberarea conditionata e un pas firesc" Fostul premier Adrian Nastase a fost din nou incarcerat, dupa ce a fost gasit vinovat de santaj si luare de mita in dosarul "Zambaccian".
Adrian Gavrila este acuzat ca ar fi luat mita pentru a inlesni importul fara plata taxelor vamale a 960 de tone de tutun.
Presedintele Ion Iliescu a declarat ca apreciaza gestul de a da bani pensionarilor care au participat, miercuri seara, la o intilnire cu el si cu o serie de lideri PSD, nefiind vorba despre "mita electorala”.
In aceste conditii, am adus la cunostinta opiniei publice faptul ca cei doi inspectori sunt cercetati de Serviciul Politiei Economice de luare de mita si trafic de influenta, fapt infirmat cu vehementa de fostul inspector general adjunct al ISJ Constanta, Constantin Caracoti.
Seful municipalitatii din Bailesti este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, iar contabilul de la Politia Comunitara de trafic de influenta si complicitate la luare de mita.
Procurorii au dispus trimiterea în judecata a fostului premier Adrian Nastase, acuzat de dare de mita, si a fostului presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, acuzat de luare de mita, divulgare de informatii si sustragere sau distrugere de înscrisuri.O ancheta deranjantaPe baza probelor de la dosar, procurorii anticoruptie au stabilit ca, în cursul lunii noiembrie 2000, Ioan Melinescu, în acea perioada membru al Plenului Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, l-a contactat prin intermediul lui Ristea Priboi pe deputatul Adrian Nastase, caruia i-a comunicat ca în cadrul institutiei în care îsi desfasura activitatea se afla în lucru, cu propunere de informare a Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, o lucrare având ca obiect depunerea în contul Danei Nastase de la Creditanstalt Austria (în prezent HVB Bank) a sumei de 400.000 de dolari.
Actualul ministru al Muncii, Paul Pacuraru a intrat si el in vizorul DNA, dar pentru luare de mita. ... Fostul premier Adrian Nastase a fost pus si el sub invinuire pentru luare de mita, in celebrul Dosar "Zambaccian" provocat de si mai celebrul scandal Matusa Tamara.
Nastase a fost trimis în judecata pe 31 mai 2007 În ceea ce priveste solicitarea referitoare la Adrian Nastase, comunicatul precizeaza ca acesta este acuzat de infractiunea de dare de mita, constând în aceea ca, "în baza unei întelegeri anterioare cu Melinescu Ioan, a sustinut si determinat emiterea HG nr.
Victor Ponta anunta ca proiectul de lege referitor la mita electorala va fi depus in Parlament in actuala sesiune.
Un fost agent al Sectiei 3 Politie Craiova a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare, politistul fiind gasit vinovat pentru comiterea infractiunilor de luare de mita si inselaciune Povestea in acest caz a inceput in februarie 2010, cand trei soferi au sesizat Serviciul Judetean Dolj al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) despre faptul ca un agent de la Sectia 3, mai exact agentul-sef Cosmin Mihai Mitru, i-a oprit in trafic in zona unor complexuri comerciale si le-a cerut spaga ca sa nu ii amendeze.
Fostul director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Dolj, Raducu Sergiu Gelu Dragancea, a fost trimis in judecata la inceputul lunii octombrie, fiind acuzat de comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata.
google-analytics.com