Un salariat al Primariei Ionesti este acuzat de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj ca a cerut mita 8.000 de lei patronului unei firme ce derula lucrari in comuna, pentru a-i aviza favorabil o documentatie.

Un functionar al Primariei Ionesti, judetul Gorj, a fost retinut luni seara de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub acuzatia de luare de mita. Sorin Lambu, de 28 de ani, este angajat ca inspector in compartimentul responsabil cu autorizarea constructiilor din cadrul Primariei Ionesti. Functionarul a fost prins in flagrant in timp ce primea 8.000 de lei de la patronul unei firme ce realiza o lucrare pe raza comunei. Lambu a solicitat banii respectivi pentru a semna receptia lucrarii in baza careia primaria urma sa efectueze plata catre firma de constructii. Patronul societatii s-a plans insa la politie dupa ce i s-a cerut mita, fiind realizat un flagrant, intr-un bar din orasul Turceni. Angajatul Primariei Turceni a fost prezentat ieri Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj cu propunerea de arestare preventiva.

Primarul nu stie nimic

Primarul comunei Ionesti, Marian Tataru, s-a aratat surprins de cele intamplate si a mentionat ca totul este o inscenare pusa la cale de patronul firmei. Edilul nu crede ca salariatul primariei a fost pus in situatia de a cere mita: "Eu nu am auzit de asa ceva si nu stiu nimic de aceasta poveste. El isi vedea de treaba la primarie si cred ca totul este doar o inscenare de-a patronului, care nu stiu de ce a fost nemultumit. Anchetatorii trebuie sa faca lumina in legatura cu acest caz", a mentionat edilul. De precizat ca, in luna iulie a anului trecut, Remus Stamatie, secretarul Primariei Turceni, a fost arestat, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de luare de mita. Barbatul a fost prins in flagrant luand mita 14.000 de lei de la avocatul Cristina Iovitoiu, care anterior fusese jurist in cadrul Primariei Turceni. Femeia a sesizat Parchetul despre faptul ca Remus Stamatie i-a pretins jumatate din suma pe care aceasta urma sa o primeasca in urma incheierii unui contract de prestari servicii de avocatura cu primaria. Secretarul, care facea parte din comisia de negociere a contractelor, i-a spus avocatei ca o va ajuta sa obtina ceea ce isi doreste daca ii va da jumatate din suma negociata. Tot anul trecut, in octombrie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au realizat un flagrant in care a fost implicat alt angajat al unei institutii publice din Gorj. Alexandru Draghici, functionar in cadrul Consiliului Judetean (CJ) Gorj, a cerut si primit sume de bani totalizand 46.150 de lei pentru a-i facilita unui cetatean din Targu Jiu si sotiei acestuia angajarea la SRI, respectiv CJ Gorj. Draghici a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta.