Cautare

196 de rezultate pentru "deseuri" (2.73 secunde)
Romania trebuie sa colecteze anual 88.000 de tone de deseuri electronice si electrocasnice, pentru ca altfel risca sa fie amendata de UE. Media este de patru kilograme de deseuri pe cap de locuitor, o cifra greu de atins.
De mai multi ani, rampa de deseuri menajere din portul Constanta reprezinta un imens focar de boli contagioase si extrem de primejdioase pentru sanatatea publica.
Investitorul italian care a preluat activele fostului USAS Navodari Roberto Vicentelli (foto) nu a renuntat la ideea de a construi pe teritoriul celei mai nordice statiuni de pe litoralul romanesc o groapa de deseuri periculoase.
In 2008, Craiova ar trebui sa colecteze 1.200 de tone de astfel de deseuri, conform normelor comunitare. ... In UE, consumatorul plateste circa 0,6 euro pe un kilogram de deseuri, adica peste zece euro pe un produs.
Aceasta este concluzia care se poate trage, tinand cont de cantitatea de deseuri colectata de la populatie.
Cerintele europene in materie de reciclare de deseuri obliga primariile la investitii serioase in domeniu. ... Colectarea selectiva a acestor tipuri de deseuri este o cerinta europeana.
Putin a lipsit ca Ziua Internationala a Mediului sa ne prinda cu cateva mii de tone de deseuri din sudul Italiei in locuri descoperite din Romania. ... Am scapat oare pe termen lung de amenintarea acestor deseuri sau vor veni noi presiuni in sezonul turistic?
Deseuri periculoase, aruncate sub nasul lui Moldoveanu Fara a conditiona sau cel putin a analiza dotarea de care dispunea firma bucuresteana Consal la data desfasurarii licitatiei, Moldoveanu a permis cu buna-stiinta ca serviciile de salubritate la nave si cele de stingere a incendiilor pe platforma portuara sa fie preluate de acest grup de societati private in detrimentul altor ofertanti care dispuneau cel putin de o experienta mai vasta in domeniul salubritatii portuare.
La nivelul municipiilor din cele sase judete din cadrul regiunii Sud-Est, din care face parte si Galatiul, a fost colectata de la populatie, la data de 3 noiembrie, o cantitate de 25,6 tone de deseuri electrice si electronice, a declarat directorul executiv al Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului (ARPM) Galati, Carmen Sandu.
De fapt, chiar si in zilele mai putin productive privind obiectul activitatii noastre, producem deseuri.
Numai dupa furtuna de la inceputul lui iulie au fost colectate peste 13.500 tone de deseuri in doar cateva zile, oamenii DADL muncind, zice-se, zi si noapte pentru a umple circa 1000 de camioane cu alge brune si verzi, scoici si alte resturi.
Potrivit legii, firmele care produc si comercializeaza bunuri ambalate, precum si producatorii de ambalaje, trebuie sa declare lunar autoritatilor cantitatea de deseuri pe care au lansat-o pe piata si sa demonstreze ca au recuperat un procent de 22% din aceasta cantitate.
Inventarul potentialelor situri contaminate Mofleni - depozitare deseuri municipale DJ 605A Filiasi-Melinesti - depozitare deseuri municipale Zona S-E a orasului Calafat - depozitare deseuri municipale Orasul Bailesti - depozitare deseuri municipale Depozitele:
Astfel, in judetul Constanta au fost autorizate pentru colectarea acestor deseuri, societatile comerciale, Gremlin Computers Constanta si Uranus Mangalia. De asemenea, APM Constanta a realizat si raportarea privind cantitatile de deseuri menajere si asimilabile acestora, generate si depozitate.
câteva televizoare alb-negru, câteva carcase de calculatoare, câteva aragazuri si câteva frigidere fara congelator“, a spus Marin Zaman, seful de coloana de la REMAT, care a tinut permanent legatura cu echipele de colectori.Una propune ministerul si alta gândeste cetateanulMinistrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Atila Korodi, a afirmat zilele trecute ca „România este obligata sa atinga, la 31 decembrie 2008, un nivel mediu de colectare separat, de cel putin 4 kg pe cap de locuitor pe an de deseuri electrice si electrocasnice provenind din gospodariile populatiei, precum si nivelurile de recuperare, refolosire si reciclare a componentelor, materialelor si substantelor“.
Dar mai inseamna si debarasarea de numeroase alte tipuri de deseuri, pe care aceste autoturisme vechi le genereaza", a explicat Korodi.
In total, in perioada 1 august - 31 decembrie 2014, statiile SIGUREC au colectat peste 1,000 de tone deseuri care au fost trimise direct in fabricile de reciclare din Romania. Cantitatile de deseuri preluate prin sistemul SIGUREC in ultimele cinci luni ale anului 2014:
Intentia oficialilor Baniei de a face un incinerator pentru deseuri menajere netoxice la Craiova, pe bani europeni, este minunata, dar nu se poate materializa mai devreme de anul 2017, dupa cum apreciaza directoarea Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului (ARPM) Dolj, Monica Mateescu.
Strategie de deseuri, la foc automat Ca este nevoie de o noua strategie in domeniu este de acord si conducerea consiliului judetean, care va analiza in urmatoarea perioada posibilitatea colaborarii cu alte institutii publice doljene pentru elaborarea planului judetean de gestionare a deseurilor.
Dupa ce directorul general al Agentiei pentru Protecta Mediului, Mihai Turcu, ne-a declarat duminica faptul ca in urma campaniei au fost colectate 4 tone de obiecte electrice si electrocasnice, primarul Dumitru Nicolae a afirmat in cadrul conferintei de presa sustinute ieri ca la centrele de colectare a deseurilor au ajuns doar 2,45 tone de deseuri.
google-analytics.com