La nivelul municipiilor din cele sase judete din cadrul regiunii Sud-Est, din care face parte si Galatiul, a fost colectata de la populatie, la data de 3 noiembrie, o cantitate de 25,6 tone de deseuri electrice si electronice, a declarat directorul executiv al Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului (ARPM) Galati, Carmen Sandu.

Potrivit aceleiasi surse, campania nationala a fost declansata, la data de 3 noiembrie, de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile in orasele cu peste 20.000 de locuitori, in municipiile cu peste 100.000 de locuitori si in Bucuresti. Conform situatiei intocmite de conducerea ARPM, in orasul Braila au fost colectate 2,04 tone de deseuri, in municipiul Tulcea s-au strans 4 tone de deseuri, aceeasi cantitate fiind colectata si la Focsani, in timp ce locuitorii municipiului Constanta au renuntat la 2,7 tone de obiecte electrice si electrocasnice.

Municipiul Galati ocupa locul I in topul municipiilor din regiunea Sud-Est in ceea ce priveste cantitatea de deseuri colectata la data de 3 noiembrie, care a fost de 4,7 tone, in timp ce la nivelul muncipiului Tecuci au fost colectate 0,3 tone.

Cele 25,6 tone de deseuri sunt stocate la punctele de colectare, urmand ca acestea sa fie preluate de producatori si transportate la firmele de reciclare. Conform normelor imupuse de Uniunea Europeana, pana la sfarsitul anului trebuie colectata o cantitate de 3 kilograme de deseuri pe cap de locuitor.