Sambata galatenii nu s-au inghesuit sa scape de obiectele electrice si electrocasnice care nu le mai erau de folos. Aceasta este concluzia care se poate trage, tinand cont de cantitatea de deseuri colectata de la populatie.

Obiectivul impus pentru acest an Romaniei de Uniunea Europeana, privind colectarea a 4 kilograme de deseuri electrice sau electronice pe cap de locuitor, se pare ca va ramane de neatins, daca tinem cont de interesul starnit in randul galatenilor de campania declansata anul trecut de Ministerul Mediului, aflata sambata la a doua etapa. Astfel, daca in urma actiunii organizate in cursul lunii noiembrie la nivelul oraselor din intreaga tara, la nivelul municipiului Galati s-a strans o cantitate de 4,7 tone de deseuri electrice si electronice, rezultatele au fost mult mai slabe in cadrul actiunii de colectare organizate sambata de Primaria Galati.

Directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului, Mihai Turcu, ne-a declarat ca s-au colectat aproximativ 3,25 tone de obiecte electrice si electrocasnice, dintre care 1,25 tone de catre RER si aproximativ 2 tone de catre Ecosal. Directorul Mihai Turcu are si o explicatie pentru faptul ca locuitorii municipiului nu s-au inghesuit sa scape de obiectele electrocasnice nefolositoare, in conditiile in care nu ar fi trebuit sa plateasca nimic si nici sa se deplaseze.

"Rezultatele nu ne multumesc, in conditiile in care in acest an trebuie colectate 4 kilograme de deseuri pe cap de locuitor, in Romania. Galatenii inca sunt nostalgici si nu se pot lipsi de obiectele electronice si electrocasnice care sunt vechi si nu mai sunt functionale, desi nu le mai folosesc", ne-a declarat Mihai Turcu.

Practic, daca tinem cont ca municipiul Galati are aproximativ 300.000 de locuitori, iar cantitatea de deseuri colectata a fost de 3,25 tone, acest lucru ar insemna ca fiecare galatean a contribuit cu 32,5 grame de deseuri, o cantitate infima in comparatie cu obiectivul de 4 kilograme, cantitate cu care ar trebui sa contribuie pana la sfarsitul acestui an.