Prima actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice de la populatie, desfasurata sambata, la Galati, a starnit deja valuri. Dupa ce directorul general al Agentiei pentru Protecta Mediului, Mihai Turcu, ne-a declarat duminica faptul ca in urma campaniei au fost colectate 4 tone de obiecte electrice si electrocasnice, primarul Dumitru Nicolae a afirmat in cadrul conferintei de presa sustinute ieri ca la centrele de colectare a deseurilor au ajuns doar 2,45 tone de deseuri.

"Campania este un prim pas important si la urmatoarea actiune voi contribui si eu. Ecosal a raportat ca a colectat 2.670 de kilograme de deseuri, dintre care au ajuns la centrele de colectare, conform actelor, o cantitate de 650 de kilograme. In ceea ce priveste RER, a raportat ca a colectat 2.450 de kilograme dintre care la centrele de colectare au fost recunoscute, conform documentelor, 1.800 de kilograme", sustine edilul sef.

Intrebat care ar putea fi motivul pentru diferenta mare dintre cantitatea de deseuri care a fost raportata ca fiind colectata si cea care a ajuns efectiv la centrele de colectare, in special in cazul Ecosal, Dumitru Nicolae nu a dorit sa dea nicio explicatie, dar a afirmat: "E posibil sa se fi intamplat tot felul de minuni".

Directorul general al Ecosal, Ion Ionescu, afirma ca deseurile nu au ajuns la centrele de colectare dintr-un motiv intemeiat, masina cu obiecte electrocasnice fiind blocata in curtea unitatii. "Masina cu care au circulat angajatii Ecosal a fost blocata pana azi in curtea societatii pentru ca nu am stiut ce sa fac cu desurile colectate. Abia azi am aflat si le-am dus la bazele de colectare a fierului vechi. Cele 650 de kilograme care apar in documente sunt doar de la punctele de colectare, restul, pana la 2.650 de kilograme, era in masina. Oricum, noi am cotinuat colectarea deseurilor si dupa actiunea de la 3 noiembrie si am mai adunat cateva sute de kilograme de deseuri", ne-a declarat ieri telefonic Ion Ionescu.